Haberler

Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'ten Sinan Ateş açıklaması: Basit bir cinayet değil, mesaj verildi

Güncelleme:

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Türkeş, "Uzun bir sürecin sonunda meydana gelen yapının işi. MHP'nin böyle bir cinayetle zikredilmesi bile Türkeş'in kemiklerini sızlatır. Bu cinayetin aydınlanmasının Türk siyasetinde de bir aydınlanma yaratacağı kanaatindeyim. Basit bir cinayet olmadığını ve mesaj verildiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara'nın göbeğinde bir suikasta kurban gitmesi büyük infial yaratırken, toplamda 15 kişinin tutuklandığı soruşturma da her geçen gün derinleşiyor.

BAHÇELİ'DEN GAZETECİNİN SORUSUNA TEPKİ: HADİ İŞİNE BAK

Cinayet sonrası muhalefetin Sinan Ateş suikastının aydınlatılmasına yönelik açıklama ve çabaları sürerken, MHP ve Ülkü Ocakları'nın böylesine infial yaratan bir olayla ilgili sessizlikleri ise dikkatlerden kaçmadı. Hatırlanacağı üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısından çıkışta koridorda kendisine Sinan Ateş cinayetini soran gazeteciye "Hadi işine bak, hadi" karşılığını vermişti.

TÜRKEŞ'TEN SİNAN ATEŞ AÇIKLAMASI GELDİ

Ateş'in öldürülmesiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama ise MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş'ten geldi. Gazeteci Barış Pehlivan'ın sorularına yanıt veren Türkeş, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak "Derin bir konu, anladığım kadarıyla... Uzun bir sürecin sonunda meydana gelen yapının işi. Bütün iliklerimize ve kemiklerimize kadar ailecek, Türkeş'ten feyz alan bütün ülkücüler olarak üzgünüz. MHP'nin böyle bir cinayetle zikredilmesi bile Türkeş'in kemiklerini sızlatır.

"BASİT BİR CİNAYET DEĞİL, MESAJ VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Bu cinayetin aydınlanmasının Türk siyasetinde de bir aydınlanma yaratacağı kanaatindeyim. Bugünkü MHP, Alparslan Türkeş Bey'in MHP'sinin amaçlarının tersine hareket ediyor uzun bir süredir. Benim gördüğüm, burada bambaşka bir yapı meydana gelmiş. Onun için ben basit bir cinayet olmadığını ve mesaj verildiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Alparslan Türkeş Sinan Ateş MHP Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500

Yorumlar (16)

Ahmet Kaya:

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu suikasten önce ''Tarlamızı çoktan sürmüşler''diyerek fetöcüleri ve Natocuların milliyetçileri nasıl kullandığını görmüştür.Bahçeli bunu farkedip partisini bu hainlerden temizlemiştir.Bunların karın ağrısı bundandır.

131
211
yanıtYanıtla
Davut YALANCI:

Bunların derken... Bu partiyi kurmak, milletine hizmet etmek için onca eziyete göğüs geren Rahmetli Türkeş'e ve onun hanımına saygısızlık yapıyorsun. Kadın bile bu parti, eşimin partisi değil, onun mirası bu olamaz, bunlar başka şeye hizmet ediyor. diyor.

yanıt137
yanıt41
Ahmet Kaya:

Mhp bir kişiye sahip çıkmıyorsa o kişi üzerinde düşünmek lazım.Yoksa Bahçeli'nin bir ülkücünün öldürülmesine sessiz kalması mümkün değildir.

174
161
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Haddini bil, ölmüş kendini savunamayacak sana cevap veremeyecek birini karalayarak mhp be Bahçeli'yi aklamaya çalışma

yanıt119
yanıt9
Davut YALANCI:

Aaa, Bahçeli MHP'li miydi? Kusura bakma pek siyasetle ilgim yok da. Ama haberlerde çok denk geliyor. Ben de onun konuşmalarını dinleyince Ak parti başkan yardımcısı sanıyordum.

yanıt97
yanıt30
Ahmet Kaya:

Bahçeli MHP yi Natoculardan ve fetöcülerden temizleyerek gerçek bir milliyetçi parti yapmıştır.Bahçeli'den rahatsız olmalarının asıl sebebi budur.

75
228
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Bu parti Başbuğ Türkeş'in mhp si ile aynı değildir, tıpkı chp nin Atatürk'ün chp si olmadığı gibi boşuna çabalama mhp milliyetçi hareket partisi değil mafyacı hareket partisi olmuştur

yanıt57
yanıt9
albatros :

ya zaten rahmetli türkeş, hapishaneden yazdığı mektupta bahçeli için uzak durulması gereken biri diye bahsetmedi mi? bahçeli, iktidar olabilecek milliyetçi bir partiyi bitirip akpye yedek lastik yaptı. hala bu adamın peşinden gidiyorlar?

175
59
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Bu olayaın üzerinden bütün fitne elemanları piyasaya sürülmeye devam ediyor.Amaç Mhp yi zayıflatıp,ülkücüleri Mhp den uzaklaştırmak.Bu fitne seçime kadar devam edecek.İnşallah seçim sabahı bu ihanet ve fitne şebekeleri bu devlete ihanetlerinin cevabını alacaklar.

65
119
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

MHP büyümesi gereken bir milli duruşu temsil ediyordu. Ama MHP küçüldükçe küçüldü işte esas sebep budur. Ve neden ülkücülerin çoğunluğu MHP'yi terk etti ve bu terk etme davaya ihanette değildir.

127
30
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title