Haberler

Akşener'den "HDP ile aynı masaya oturur musunuz?" sorusuna yanıt: Biz kalkarız onlar oturur

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener'e "HDP ile 6'lı masaya oturur musunuz?" sorusuna, "Biz kalkarız onlar oturur" yanıtını verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın sunduğu TekeTek programına katıldı. Gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Akşener, HDP ile ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"BİZ O MASADAYKEN OLMAZ"

Altaylı, bir ara Akşener'e "HDP ile 6'lı masaya oturur musunuz?" diye sordu. Akşener ise bu soruya kesin bir dille yanıt vererek, "Biz kalkarız onlar oturur" dedi. İYİ Parti liderinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bizim HDP ile ilişkimiz ve bakış açımız net ortada. Onların da bize karşı bakış açısı net ve ortada. Birbirine en dürüst olan iki siyasi partiyiz. 6 milyon HDP'ye oy vermiş Kürt seçmenini, bir çuvala koyup Kürtlere hakaret etti denilmesi kadar haksız, iki yüzlülük olamaz. Kürtlere hakaret ediliyor kimse farkında değil. Burada bir illüzyon ve gölge boksu var. Kürtler eşittir PKK'lı hali getiriliyor. Bu doğru değil. Ne ben ne arkadaşlarım, Kürtleri incitecek tek kelime etmeyeceğiz. Kürt eşittir PKK'lı olamaz. İYİ Parti'nin bu sistemin bir engeli olduğu düşünülürse, masadaki 5 parti de bunu kabul ederse biz kalkarız HDP oturur. Biz de buna saygı duyarız. Biz oradayken olmaz. HDP de aynısını söylüyor."

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAY OLMA HAKKI MEVCUT"

Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin bir soru üzerine, "Altılı masayı toplayan Kemal Bey. O masanın bir noter olma durumu yok. Kemal Beyin bir aday tarifi vardı, ben ona hep katıldığımı ifade ettim. Benim de iki yıldır söylediğim bir şey var, kazanacak bir aday. Dolayısıyla biz hem kazanacak bir aday, devlet aklı olan bir aday. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olma hakkı mevcut. Ancak diğer parti başkanlarının da adaylık konusunda teklifleri mevcut. Ben de 'aday değilim' dediğim için hiç pişman değilim. O masada herkes fikrini söyleyebilir. Kemal Bey adaylığını söyleyebilir." değerlendirmesinde bulundu.

"ESAD'LA GÖRÜŞEYİM, GÖÇMENLERİ GÖNDERELİM' DEDİM"

Partisinin sığınmacı politikasına değinen Akşener, şunları kaydetti: "Erdoğan'a 'Ben gideyim, Esad ile görüşeyim bu göçmenleri gönderelim' dedim. Altılı masanın göçe dair hazırlıkları var. En çok da kendi partim hazırlıklı. Altılı masa olarak somut bir plan hazırlandı. Altılı masa, 2023'te seçimi kazındığında, 2026'da bitmiş oluyor sorun 3 yılda. "

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Meral Akşener Fatih Altaylı İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

Sefer Aydın:

hdp ile oturmuyorsun ama hdp ile aynı çizgide olan chp ile oturuyorsun. Bu ne yaman çelişki.

148
88
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

buu zihniyetle sittin sene size ne oy verilir, ne de iktidar olabilirsiniz!

200
36
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Çevir kazı yanmasın. Altı üstü bir seçim kazanacaz diye ortada fırıldak gibi dönüyorlar

184
44
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Düşün; altı siyasi partinin başkanı aynı masada ama aralarında hiç birisinin Cumhurbaşkanı olma kalitesinde olmadıklarına karar vererek dışardan aday arayışındalar... TEBRİKLER SAYIN ERDOĞAN...

164
55
yanıtYanıtla
Tuğrul Kademe:

Her he o koltuklar da kimin sayesinde oturdugunuzu mecliste yüzünüze söyledi birinizin sesi çıkmadı hadi oradan sözde milliyetçi

164
53
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

Ya belediyeleri HDP sayesinde almadımı bu altılı? kim yer bu yalanı ya.

129
61
yanıtYanıtla
Hüseyin Kaan:

hdp varsa ben yokum demiyor ! onlar gelince yer veririm diyor benim anladığım.

105
42
yanıtYanıtla
Erdal Bolluk:

Nabza göre şerbet bu milleti aklı başında olarak gören tek siyasi parti mevcut iktidar harici bütün partiler ahmak siyaseti yapıyor

94
39
yanıtYanıtla
Musti40 :

Belkide saygısından kalkıyordur ;), o masa zaten hdpnin oyları olmadan fısss bir birlik. Troll olmaya gerek yok herşey ortada, bazıları okadar büyük kiin besliyorku AKPye, AKP olmasında devlet dahada batsada olur diyorlar. Ne mantık ama

64
38
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Çok haklısın. Allah bunlara akıl fikir versin

yanıt16
yanıt3
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title