Haberler

Akil İnsanlar Eskişehir'de

Eskişehir'e gelen Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Anemon Oteli'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Eskişehir'e gelen Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Anemon Oteli'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.

Anemon Oteli Eskişehir Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticileri ve üyeleri katıldı. Konuşmak isteyen yönetici ve üyelere 3'er dakika süre içinde görüşlerini ve sorularını Akil İnsanlar Heyeti'nde bulunan Başkanı Ahmet Taşgetiren ile üyeler Erol Göka, Celalettin Taş, Hilal Kaplan ve Doğu Erkil'e iletti.

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, toplantıda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taşın altına elini koyduğunu ifade etti. 30 yıldan beri 40 bin cana mal olan, 400 milyar dolarlık hesaplanabilir maddi gidere yol açan, ülkenin kimyasını etkileyen bir dönem yaşandığını belirten Taşgetiren, "Bundan kurtulmaya uğraşıyoruz. Bugüne kadar çok çaba sarf edildi. Bu meselelerin içinde yaşayarak bugünlere geldik. 1984-2013 yılı arasında inanılmaz bir kan kaybının yaşandığı süreç oldu. Evlere acı düştü. Gezilerimiz içinde şehit aile ve babaları ile görüşmelerimiz oldu. Yıllar geçmiş evladını kaybedeli, ama anne yüreğinde sönmeyen bir ateş var. Babaların nasıl yandığını bilirsiniz. Baba kendini tutmak istiyor, ama tutamıyor. Bu süreç bitsin. İç yansın sona ersin. Bu süreç 29 yıl olmadı, şimdi olsun diye bir çaba var. Bütün bir coğrafya kırılma, normalleşme süreci yaşıyoruz. Türkiye'nin bir kutup yıldızı olması lazım. Bunun için bir imkan doğdu. Mevcut siyasi kadro devletin bütün birimleri ile işbirliği içerisinde. Herkes bu işi bitirelim noktasına geldi. Toplumda mutlu sona ulaşmaya gayret ediyor. Sayın Başbakan 'Elimi taşın altına koydum' diyor. Bunlar Başbakan tarafından söylenen büyük sözler. Toplumun bu konuya bakışı çok önemli. İktidarın bizden istediği, 'Gidin vatandaşların görüşlerini alın' olmuştur. Farklı görüşler olabilir ancak bizim isteğimiz iletişimin bozulmamasıdır" diye konuştu.

Toplantının yapıldığı otel çıkışlarında Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar içeri girmek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine toplanan vatandaşlar sloganlar atarak Akil İnsan Heyeti'ne tepki gösterdi. Tepki gösteren grup arasında ise Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Ülkü Ocaklarına bağlı üyelerin olması dikkat çekti.

Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti'nin, düzenlenen toplantısı sonrasında şehit ailesini ziyaret edeceği öğrenildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İç Anadolu Bölgesi Ahmet Taşgetiren Erol Göka Eskişehir Politika Güncel Haberler

title