Haberler

Akdeniz'de 4 Büyükşehir'de Seçim Anketi

Güncelleme:

Yerel seçimlere yaklaşık 8 ay kala çalışmalarını sıklaştıran araştırma şirketleri şimdi de bölgelerin nabzını tutmaya başladı.

ORC tarafından yapılan Akdeniz Bölgesi yerel seçim anketi çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 25 Mayıs-28 Haziran 2013 tarihleri arasında Hatay, Antalya, Mersin ve Adana'da seçmenin nabzını tutan ORC, Mersin'de 3 partinin belediye başkanlığına yakın durduğu sonucunu ortaya koydu.

HATAY'DA AK PARTİ ÖNDE

Hatay'da 25 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında 8 bin kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleşen ankette AK Parti önde görülüyor. Ankete katılanlara sorulan "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir?" sorusuna yüzde 48,2 ile AK Parti, yüzde 32,5 ile Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ), yüzde 14,7 ile Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) yanıtı verilirken diğer diyenlerin oranı da yüzde 4,6 oldu.

"Büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istediğiniz kişi kimdir?" sorusuna ise AK Parti seçmeni yüzde 62,2 ile Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş; CHP seçmeni yüzde 53,3 ile iş adamı Osman Tufan ve MHP seçmeni yüzde 47,6 ile Hatay milletvekili Şefik Çirkin'in ismini verdi.

ANTALYA'NIN TERCİHİ CHP

20-28 Haziran 2013 tarihleri arasında 6 bin 700 kişi ile görüşülerek Antalya'da düzenlenen ankette ise katılımcıların yüzde 38,5'inin yerel seçimlerde CHP 'ye oy vermeyi düşündüğü sonucu ortaya çıktı. Yüzde 33 tercihini AK Parti'den yana kullanırken yüzde 16,2'lik kesim ise MHP dedi.

Antalyalı AK Parti seçmeninin yüzde 41,9'u Antalya Milletvekili Menderes Türel'i Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediğini ifade etti. CHP seçmeninin yüzde 35'i ise tercihini mevcut başkan Mustafa Akaydın'dan yana kullandı. MHP seçmeninin yüzde 31,5'i Turgut Bucak'ın ismini söyledi.

ADANA AK PARTİ'Yİ İSTİYOR

Adanalı 2 bin 300 kişiyle 7-10 Haziran 2013 tarihleri arasında yüz yüze görüşen ORC, Adana'nın yüzde 36,2 ile AK Parti'ye oy vermeyi düşündüğü sonucunu ortaya koydu. Adana seçmeninin yüzde 30,6'sı CHP derken yüzde 18'in ise yerel seçimlerde MHP'ye oy vereceği anlaşıldı.

"Büyükşehir belediye başkanı olarak görmek istediğiniz kişi kimdir?" sorusuna ise Adanalı AK Parti seçmeni yüzde 43,1 ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in ismini verdi. CHP seçmeninin yüzde 43'ü Adana Milletvekili Turgay Develi'nin ismini verirken MHP seçmeninin yüzde 36,8'inin ise Aytaç Durak'ı yeniden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istediği ortaya çıktı.

MERSİN'DE 3 PARTİ DE LİDERLİĞE YAKIN

ORC'nin Mersin'de 19-27 Haziran 2013 tarihleri arasında ve 6 bin 400 kişiyle gerçekleştirdiği anketin sonucunda, CHP yüzde 29,1, MHP yüzde 26, AK Parti ise yüzde 23 oy oranına sahip oldu. Mersinli AK Parti seçmeninin yüzde 42'si Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda görmek istiyor. CHP seçmeni yüzde 43,5 ile mevcut başkan Macit Özcan'ın görevinde kalmasını isterken, MHP seçmeninin yüzde 35,9'u ise MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat'ın ismini verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Akdeniz Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title