Haberler

AK Partili Vekiller: Tuba Hezer'in Dokunulmazlığı Kaldırılsın

Güncelleme:

Başbakan, AK Parti milletvekilleri ile yaptığı toplantıda, intihar bombacısının taziye çadırını ziyaret eden HDP'li Tuğba Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu uzun süredir planladığı milletvekilleriyle dar kapsamlı istişare toplantılarına başladı. Bu hafta içinde üç gününü Meclis'te milletvekilleriyle görüşmeye ayıracak olan Davutoğlu ilk etapta, Adana, Osmaniye, Mersin, Adıyaman, Mardin milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantıda Ak Parti'nin illerde verdiği sözler, gerçekleşme durumları gibi konuların görüşülmesi planlanmasına rağmen, iktidar milletvekilleri HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını da gündeme taşıdı.

AK PARTİ'Lİ VEKİLLER: HEZER'İN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILSIN

Al Jazeera'nın edindiği bilgiye göre yapılan istişarelerin bir bölümünde bazı milletvekilleri, HDP Van milletvekili Tuğba Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi. Milletvekilleri "Toplum vicdanının rahatlatılması için" öncelikle Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini söyledi. Davutoğlu'nun milletvekillerinin sözleri üzerine bir değerlendirme yapmadığı öğrenildi.

HEZER TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKLA SUÇLANIYOR

Hezer, Ankara'da 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği bombalı araç saldırısında 29 kişinin ölümüne neden olan Abdülbaki Sömer için kurulan taziye çadırına gitmişti. Hezer'e tepki AK Parti ile sınırlı kalmadı. MHP milletvekilleri ve birçok CHP milletvekili de bu konuda hemfikir.
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, kurulan taziye çadırını ziyaret ettiği ve Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümündeki konuşması nedeniyle HDP'li vekil hakkında 2 soruşturma başlattı. Tuğba Hezer, "Terör örgütü propagandası yapmak"la suçlanıyor.

"DOKUNULMAZLIK KONUSUNDA GEREĞİNİ YAPARIZ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine giden HDP milletvekili Tuğba Hezer'in dokunulmazlığının kaldırılabileceği mesajını verdimiş ve şunları söylemişti:

"Milletvekili dokunulmazlığı, Meclis'te bir milletvekili fikrini söylerken baskı altında kalmaması içindir. Dokunulmazlık, herhangi bir suça gerekçe olamaz. Teröre destek varsa dokunulmazlık zırhının arkasına saklanarak suç işleyemez. Meclis dışında kim teröristle işbirliği içinde olup, teröristin taziyesi gibi utanç verici bir şeye katılırsa hukuki işlem takip edilir. Gereken adımları atarız. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir caniye taziye yapılmaz. Bir milletvekili gidip taziyesine katılmaz. Hukuk nezdinde ve parlemento nezdinde adımlar atılır."

HDP'YE GÖRE TAZİYENİN NEDENİ DUYGUSAL

Al Jazeera'nin "Bu milletvekili ile ilgili bir işlem yapılacak mı?" sorusunu yönelttiği bir HDP MYK üyesi ise "Bunun kesinlikle söz konusu olmadığını" söyledi. İsminin kullanılmasını istemeyen HDP'li yetkiliye göre taziye tamamen bağlamından koparıldı:

"İnsanların bulundukları çevrelerde yaşadıkları ilişkilerin bir anlamı var. Taziye çadırına gidilmesi bu bağlamda değerlendirilmeli. Bu kişi böyle bir olaya karışmış olabilir. Ama acıları yarıştırmanın bir anlamı yok. Bu tamamen duygusal bir şey. Parti içinde buna yönelik bir işlem söz konusu değil."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Ahmet Davutoğlu Tuğba Hezer AK Parti Politika Haberler

500

Yorumlar (75)

Son yorum bükücüMobil-ANDROID:

hdpye oy veren gönül veren kim varsa vatandaşlıktan atılıp rusya sınırından sınırdışı edilmeli

31
44
yanıtYanıtla
Mus:

Sen once suriyelilere bir care bul ondan sanra kurtlere gec suriyeler nerdeyse ulkeni elinden alacak be bre

yanıt0
yanıt0
RUSSSSSSSSSSSSS:

akp hiç bir zaman kimsenin dokunulmazlığını kaldıramaz çünkü kedi millet vekilerini dosyalarıda ortaya çıkar bu işler çıkar meselesi o kadar kolay deyil

56
14
yanıtYanıtla
AMEDAMIN:

Kürtlerin yargılanmaktan korkuları yok. Hayatları zaten zindan. Hangi vekilimiz işkencehaneletinden geçmedi ki.. Ordunuz, polisiniz uçaklarınız tanklarımız toplarınızla yıllar yılıdır savaşıyorsunuz bizlerle geldiğiniz yer nere.. Bitmeyiz böyle biline ... Ya özgürlük ya ölüm ! Ondan öteye köy yok

27
33
yanıtYanıtla
t.c.:

Sizin Allah dan korkunuz yokki yargilanmaktan olsun. Butun hakkimiz sana ve senin gibi dusunenlere haram olsun

yanıt0
yanıt0
düşünceler:

bütün HDP lilerin dokunulmazlıkları kaldırılsın, hepsinin PKK ile bağlantısı var, bunu bilmeyen yok , artık icraat lazım. .

34
19
yanıtYanıtla
düşünceler:

herkesin bildiği şeyler bunlar HDP lilerin hepsi TERÖRİST. . HDP liler de kabul ediyor, PKK ile sürekli görüşüyorlar. . meydanlarda açık açık belli oluyor, şimdi denilince zorlarına mı gidiyor, yine HDP taktiği, iki yüzlü, sahte, yalancı, şiddet barındıran, kan akmasını için provakasyon yapan 5 para etmez adamlar. .

yanıt0
yanıt0
SARSINTI:

DAVUT KÜRSİYE ÇIKTIĞI ZAMAN KONUŞMA YAPARKEN SES TİTREMESİ YAPIYOR ACABA YANLIŞ BİŞEY SÖYLECEM DİYEMİ TAYYİTEN KORKUYOR YOKSA HALKIMI YAPTIKLARI İHANETLERİ YOLSUZLUKLARI AÇIĞA ÇIKACAK DİYEMİ KORKUYOR

41
2
yanıtYanıtla
MURTAZA KESEKAĞIDI:

EVET ŞİMDİ HEPİMİZ ŞUNA KATILIYORUZ EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR O ZAMAN DOKUNULMAZLIKLARIN TAMAMININ KALDIRILMASI İÇİN MİLLETE GİDİLSİN KİM SÖZÜNÜN ERİ HEP BERABER GÖRELİM

42
1
yanıtYanıtla
ANALİZCİ:

Bu Akp Hdplilerin dokunulmazlığını filan kaldıramaz bu ülkede hukuk adalet hiç bir şey yok. Hdp zaten pkkdır bunları meclise almanız bile hata Dünyanın hiç bir yerinde Pkklılara bu kadar taviz verilmemiştir. Hdpnin başındaki selo figen hepsinin dokunulmazlığı kaldırılıp yargılanması gerekir bunu yaparsa hükümet işte o zaman gerçekten helal olsun deriz yoksa hergün kaldırılacak masallarınla kimseyi kandırmayın yeter

38
0
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title