Haberler

Ak Partili Öztürk: "İnancımdan Dolayı Memur Olamıyordum, O Günler Geride Kaldı"

28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteye alınmayan AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Hatice Kübra Öztürk, milletvekili olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteye alınmayan AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Hatice Kübra Öztürk, milletvekili olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

28 Şubat sürecinde başörtüsünden dolayı üniversiteye alınmayan AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı Hatice Kübra Öztürk, seçim çalışmaları çerçevesinde Güngören'de tekstil atölyelerini ziyaret etti. Burada işçilere karanfil dağıtan Öztürk, bazı çalışanlarla Kürtçe sohbet etti.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan AK Partili Öztürk, 7 Haziran'da vatandaşların böyle bir sonuç beklemediğini belirterek, "Bu sonuç karşısında açıkçası AK Parti'den çok millet şoke oldu. 13 yılda yapılan hizmeti biliyordu vatandaş. Belki 13 yılın vermiş olduğu, hem bizdeki rehavet hem de vatandaştaki rahatlık bu sonucu getirdi diye düşünüyorum. Eminim vatandaş 1 Kasım'da üzerine düşeni yapacak. Nasıl ki 2002'de 'yeter söz benim' dediyse 1 Kasım'da da o sözü sandıkta söyleyecek" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'YLE YASAKLAR TOPRAĞA GÖMÜLDÜ"

AK Parti döneminde yasakların son bulduğunu da söyleyen Hatice Kübra Öztürk, "AK Parti'yle nice yasaklar toprağa gömüldü. Temennimiz bundan sonra silahların gömülüp, gerçekten huzurlu ortamın geri gelmesi, Bundan sonra bunun için mücadele edeceğiz Ben 28 Şubat mağduru bir öğrenci olarak AK Parti'ye inandım. Dedim ki 'Evet ben siyaset alanında mücadele edeceğim' Ben memur olamıyordum. İnancımdan dolayı. Kürtlüğümden dolayı değildi ama başörtümden dolayı inancımdan dolayı üniversiteye sokulmadığım günler oldu. Memur olmam mümkün değildi. Bunlar hepsi geride kaldı. Kürtçe yasaktı. Biz öğrenciler aramızda gizlice Kürtçe konuşuyorduk. Geçmişe takılıp ajitasyon yapmayı sevmiyorum. Bunlar geride kaldı. Bizler için başörtülü milletvekili adayı, başörtülü akademisyen denilmesini doğru bulmuyorum. Ben AK Parti'nin kadın milletvekili adayıyım. Ne başı açık ne de başı kapalı olarak anılmak istemiyorum. Kadın kadındır. Kürt kadın milletvekili adayı değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin kadın milletvekili adayıyım. Türkiye Cumhuriyeti milletinin huzuru, barışı, kadınları için mücadele etmek için bu alanı tercih ettim" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Güngören 28 Şubat Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title