Haberler

AK Partili Metiner bir paylaşım yaptı, ortalık karıştı! Herkes "MHP'yi mi kastetti?" diye soruyor

Güncelleme:

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan yüzde 50+1 kuralını eleştiren bir paylaşıma imza attı. "Sayısal olarak çok olan mecbur olduğu azın siyasi çizgisine evrilerek kendisi olmaktan çıkıyor" ifadelerine yer veren Metiner'in bu paylaşımının Bahçeli'nin baskısıyla görevden alındığı öne sürülen Mahir Ünal'ın istifa sürecinde gelmesi, akıllara "MHP'ye mi göndermede bulundu?" sorusunu getirdi.

Katıldığı bir panelde cumhuriyet rejimine yönelik eleştirel ifadeler kullanan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

50+1 KURALINI ELEŞTİRDİ

Mahir Ünal'ın bu istifasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eleştirileri sonrası gelmesi "Bahçeli istedi" iddialarını gündeme getirmişti. Tartışmalar devam ederken eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. Cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli olan yüzde 50+1 kuralını eleştiren ve bu mecburiyetin siyasi saflığı bozduğunu dile getiren Metiner, "Sayısal olarak çok olan mecbur olduğu azın siyasi çizgisine evrilerek kendisi olmaktan çıkıyor" ifadelerine yerdi.

İşte Metiner'in o paylaşımı;

AK Partili Metiner çok konuşulacak paylaşım! Herkes 'MHP'ye göndermede bulundu' yorumunu yapıyor

MHP'Yİ Mİ KASTETTİ?

Kısa sürede büyük yankı uyandıran bu paylaşımda Metiner'in "Sayısal olarak çok olan" diyerek AK Parti'yi, "mecbur olduğu az" diyerek de MHP'yi kastettiği öne sürüldü. Metiner'in "Mahir Ünal'ı Devlet Bahçeli görevden aldırdı" iddialarına tepki olarak böyle bir paylaşım yaptığı konuşuluyor.

ÜNAL'IN İSTİFASI SONRASI "SİYASET KATİLMİŞ" DEMİŞTİ

Ünal'ın istifasına bir tepki de eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Ünal açıklamasında, "Siyaset katilmiş. Bir kez daha anladım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'nda yaptığı konuşmada, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet ; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" demişti.

TEPKİLERİN ODAĞINA OTURDU

Bu açıklamalar sonrası sosyal medyada başlayan tepkilere siyasi partiler de katıldı. MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra AK Partili isimlerde tepkilere katıldı.

YERİNE ÖZLEM ZENGİN GETİRİLDİ

AK Parti'de Mahir Ünal'dan boşalan Grup Başkanvekilliği görevine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tokat milletvekili Özlem Zengin getirildi. Zengin, Temmuz 2018-Mart 2021 arasında da aynı görevi yürütmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Mehmet Metiner Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (1)

Emirhan Yıldız:

akp nasıl mhp ye evriliyorsa diğerleride diğer uç olan hdp ye evriliyor buda bi seçim kurana ve müslümana göre ise en sağından en soluda aslında hepsi aynıdır buda biline dizi az reddedenle çok reddeden arasında ismen bi fark yoktur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title