Haberler

Ak Partili Belediye Başkanının Partisinden İhraç İstemi

Güncelleme:

AK Partili Giresun'un Doğankent Belediye Başkanı Kabadayı'nın partiden ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi konusunda İl Başkanı Sabri Öztürk değerlendirme yaptı.

AK Partili Giresun'un Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı'nın partiden ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesiyle ilgili İl Başkanı Sabri Öztürk değerlendirmelerde bulundu.

Partili belediye başkanının ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini ancak gerekçesinin henüz ne olduğunu bilmediğini belirten İl Başkanı Öztürk; "Biz dahi gerekçesinin ne olduğunu bilmediğimiz halde kamuoyunda yolsuzluk, görevi kötüye kullanma gibi bir takım iddialar gerekçe gösterilmektedir. Genel merkez bu konuda bir bilgi vermemiş ve açıklamada bulunmamıştır. Sadece şunu ifade edebilirim ki benim başkanlığım döneminde belediye başkanıyla ilgili sadece disiplinsizlikle ilgili bir soruşturma açılmıştı. Bunun dışında bir soruşturma söz konusu olmamıştır" dedi.

Hakkında ihraç istemiyle partisinin Disiplin Kuruluna sevki istenilen Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı ise şöyle konuştu: "Verilmiş bir karar yoktur.Bizim veremeyeceğimiz hesabımızda yoktur.Disiplin Kurulunda bizde kendimizi savunacağız yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Henüz verilmiş bir karar bulunmamaktadır.Disipline sevk edilmemin nedenini ise partimizn ilçe teşkilatı ve eski milletvekili Hacı Hasan Sönmez ile uyuşamamam olarak öngörmekteyim. Bunun dışında söz konusu soruşturmanın gerekçesini yolsuzluk, görevi kötüye kullanma gibi gerekçelere bağlanmasından rahatsızlık duymaktayım. Gerekçeli karar tarafımıza ulaştığında kamuoyu ile elbette paylaşacağız."

Karadeniz'in tek bayan belediye başkanı

olan Nazmiye Kabadayı, AK Parti'den iki dönem üst üste belediye başkanlığını kazanmıştı. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nazmiye Kabadayı Doğankent Ak Parti Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title