Haberler

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ oldu

Güncelleme:

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde AK Parti'nin İzmir adayı büyük merak konusu olurken, aday tanıtım toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hamza Dağ" açıklamasında bulundu.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde Ak Parti'nin İzmir adayı da belli oldu. Aday tanıtım toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ olduğunu açıkladı.

İSTANBUL DAHİL 26 İLİN ADAYLARI AÇIKLANMIŞTI

Erdoğan, 7 Ocak'ta Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda İstanbul başta olmak üzere 26 ilin adaylarını açıklanmıştı. İstanbul'da Murat Kurum, Kocaeli'de Tahir Büyükakın, Eskişehir'de Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Bursa'da mevcut belediye başkanı Alinur Aktaş, Denizli'de mevcut belediye başkanı Osman Zolan, Balıkesir'de mevcut belediye başkanı Yücel Yılmaz, Aydın'da Milletvekili Mustafa Savaş, Samsun'da Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Erzurum'da mevcut belediye başkanı Mehmet Sekmen, Muğla'da Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Ordu'da ise Mehmet Hilmi Güler aday olmuştu.

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ oldu

HAMZA DAĞ KİMDİR?

Balıkesir Sındırgı ilçe nüfusuna kayıtlı olan Hamza Dağ, 1 Mart 1980 tarihinde Manisa'nın Demirci ilçesinde doğdu. 1996 yılında Simav İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2000 yılında tamamladı. AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları'nda sırasıyla, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu, ardından 3 Şubat 2008 tarihinde 3. Olağan Kongresi'nde, İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi. 2011 seçimleri ile birlikte 24. dönem İzmir Milletvekilliğine Seçilen Dağ, sırasıyla 25. 26. ve 27. dönemlerde tekrardan İzmir Milletvekili seçilerek TBMM'de görev aldı.

Bu dönemlerde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. 2014 yılından itibaren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi olan Hamza Dağ, 2014-2017 yılları arasında Seçim İşleri Birimi'nde Başkan Yardımcılığı görevini de yaptı. 29 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 3. Olağanüstü Kongre sonrası AR-GE'den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelen Hamza Dağ, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

Bükücü:

İzmir'de AK Parti'nin kazanma şansı yok

152
33
yanıtYanıtla
özgün özen :

nasıl yok bıktık chp iş görmez i ifllas etmiş belediyelerinden. 900 kişi olan çalışan sayısı belediyede 2200 oldu karşıykada belediye iflas maaşlar zor ödeniyor yatırım hizmet sıfır.ama eleman alımı ful devam nasılsa ceketini koysa kazanıyor chp adayı ama geçti artık o günler.

yanıt39
yanıt66
Metin Yalcin:

Sana öyle geliyor ..

yanıt31
yanıt27
Vatansever:

Haklısın bence de kazanamaz Çünkü AK Parti heykel yapmıyor İzmir'e heykel yapan liderler lazım

yanıt3
yanıt5
ERKAN ÜNAL:

Valla İzmiri bilmem ama antalya akp ye verir,İzmirliler gelsin de hizmet görsün

49
84
yanıtYanıtla
Vatansever:

Bu yorumu beğenmeyen arkadaşlar CHP'nin hangi icraatını gördünüz İzmir'de hangi büyük projeleri imza atmış İzmir şu anda borç batağı içinde haberiniz var mı

yanıt2
yanıt4
Şerif Ali:

İzmir demokrattı, halkı bilinçlidir. En fazla dağıttığı makarna sayesinde birkaç kişide oy alır. Oy namustur satılmaz.

75
50
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ağır top ha?

99
25
yanıtYanıtla
Vatansever:

Kendinle karıştırma o toptan değil

yanıt13
yanıt17
Serkan Aygun:

Emekliye bunu reva gördükten sonra büyükşehirlerde oy alamaz

94
22
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title