Haberler

AK Parti'li Karaaslan: "Mehmetçikler Dünyaya Kök Söktürüyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Tokat’ta katıldığı kadın kolları kongresinde yaptığı konuşmada, Afrin’e düzenlenen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerin, dünyaya kök söktürdüğünü, terör örgütlerine ise kaçacak delik arattığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Tokat'ta katıldığı kadın kolları kongresinde yaptığı konuşmada, Afrin'e düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklerin, dünyaya kök söktürdüğünü, terör örgütlerine ise kaçacak delik arattığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Tokat'ta partisinin 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlediği kadın kolları kongresine katıldı. Gerçekleşen kongreye Karaaslan ile birlikte Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Yusuf Beyazıt, Coşkun Çakır ve Celil Göçer, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, AK Parti İl Başkanı Metin Polat ve yönetimi, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileri ve partili kadınlar katıldı. Kongrede mevcut başkan Havva Sabuncuoğlu, tek aday olarak girdiği seçimlerde yeniden Tokat Kadın Kolları Başkanı olarak seçildi. AK Parti'li Çiğdem Karaaslan'ın kongre öncesinde yaptığı konuşmada gündeminde Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı da vardı. Mehmetçiğin düzenlenen operasyonda dünya barışına çok büyük katkıda bulunduğunu ifade eden Karaaslan, askere en büyük desteğin de yine Türk anaları tarafından verildiği söyledi. Karaaslan, "Sınırlarımızda da, sınırlarımızın ötesinde de çok büyük bir mücadele veriyoruz. Allah Mehmetçiklerimizi korusun. Biz onlara Mehmetçik diyoruz. 'Peygamber ocağı' diyoruz askeriyemize. Ama o Mehmetçikler bugün dünyaya kök söktürüyorlar. O Mehmetçikler ki bugün, terör örgütlerine kaçacak delik aratıyorlar. O Mehmetçikler ki bugün dünya barışına çok büyük katkıda bulunuyorlar. Allah onların hepsinden razı olsun diyorum ben. Şimdi sahip çıkma sırası bizde. Bu yüzyılda, 2018 yılında mücadele belki birebir cephede değil ama sınır ötesinde Mehmetçiklerimizle veriliyor. Peki analar duruyorlar mı? Kurtuluş Savaşı'ndan, Çanakkale Savaşı'ndan bir farkı var mı bana söyleyin. Hala dolma sarmadınız mı? Hala içlik örmediniz mi? Hala cepheye, 'Çocukların canı çeker, ister, Aslanlar iyi beslensinler ki bizi iyi savunsunlar' demediniz mi? Bunları yapamayanlar semaya ellerini açıp dua etmediler mi sabahlara kadar? İşte biz hala o umudu taşıyoruz hamdolsun. ve o umutla birlikte bir millet olmanın ne demek olduğunu bugün daha iyi idrak ediyoruz. 15 Temmuz çok acı bir tecrübe ile bize bunu öğretti. Ama bugünler, yaşadığımız her acı bizi güçlendirerek geleceğe götürecek. Hani öldürmeyen güçlendirir derler ya, her birinden daha da güçlenerek çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

Karaaslan'ın üzerinde durduğu bir başka konu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler için sarf ettiği 'Dünya 5'ten büyüktür' sözleri oldu. Siyasilerin bu ülkede söylediklerini, yurt dışında da güçlü bir şekilde söyleyemediği sürece ne dünya ne de ülke siyasetinde yer bulamayacağına dikkat çeken Karaaslan, "Türkiye'de samimiyetle siyaset yapmayan hiçbir yapının başarılı olması mümkün değildir. Batı'da söylediğini Doğu'da söyleyemeyen hiçbir yapının bu ülke için bir gelecek ideali ortaya koyması mümkün değildir. Bu ülke için ne söylüyorsa, yurt dışında gidip bunu daha güçlü ve gür bir sesle söyleyemeyen hiçbir kimsenin inanın bana ne Türkiye'de, ne de dünya siyasetinde bir karşılığı yoktur. Bugün bizler; dünyaya dönüp de 'Dünya 5'ten büyüktür', hem de Birleşmiş Milletler çatısı altında, hem de bütün dünya devlerinin gözlerinin içine baka baka söyleyen bir lider varken, nasıl olur da dik durmayız? Nasıl olur da öz güvenli olmayız? Nasıl olur da mazlumlar için onlar ağlarken, gözyaşı dökerken evimizde otururuz, keyfimize bakarız? Hanımlar böyle bir şey yapabilir miyiz biz? Biz kınalı kuzuları askere gönderen anaların torunlarıyız, evlatlarıyız. Biz onbeşliler destanının yazıldığı Tokat'tan bunu söylüyoruz öyle değil mi" diye konuştu.

Kongrenin tamamlanmasıyla sonrasında parti yöneticileri ile birlikte sahneye çıkan Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kongreye katılan partilileri selamladı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çiğdem Karaaslan Ak Parti Afrin Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title