Haberler

AK Parti'li Erdem'den NATO'ya "Terör" Çağrısı

NATO Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcısı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, NATO'ya 22 Mayıs Salı Günü Ankara Ulus'ta Meydana Gelen Terör Olayını Kınama Çağrısında Bulundu.

NATO Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcısı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, NATO'ya 22 Mayıs Salı günü Ankara Ulus'ta meydana gelen terör olayını kınama çağrısında bulundu.

Erdem, NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Jose Lello ve NATO Parlamenter Asamblesi Genel Sekreteri Sıman Lunn'a gönderdiği mesajda, Ankara Ulus'ta meydana gelen saldırıda 6 masum vatandaşın hayatını kaybettiğini, onlarca vatandaşın yaralandığını hatırlatarak, "Terörizmin ancak uluslararası iş birliği ve dayanışma ile üstesinden gelineceğine ve yok edileceğine kuvvetle inanmaktayım. Ankara'da maruz kalınan terörist saldırıyla ilgili NATO Genel Sekreteri'nin 23 Mayıs 2007 tarihli beyanını büyük

memnuniyetle karşıladım. Bu beyanda, Genel Sekreter Ankara'daki terörist saldırıyı şiddetle kınamış ve müttefiklerin Türkiye ile dayanışma ve Türk halkının yanında olduğunu beyan etmiştir. Bu bağlamda NATO Parlamenterler Asamblesi'nde Türk delegasyonu adına, asamblenin de Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu ve bu menfur olayı şiddetle kınadığını beyan etmesini beklemekteyim. Sayın başkan NATO Parlamenter Asamblesi'nin terörizme karşı kararlı tutumu bu menfur olayın arkasındakilere güçlü bir mesaj verecek,

uluslararası çabaya katkıda bulunacaktır" ifadelerine yer verdi.

(AU-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title