Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Açıklaması

AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi ekibi ve ilçe seçim koordinasyon merkezi başkanlarının katılımıyla düzenlenen seçim değerlendirmesinde konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “İzmir’den üç bakan istiyoruz” dedi.

AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi ekibi ve ilçe seçim koordinasyon merkezi başkanlarının katılımıyla düzenlenen seçim değerlendirmesinde konuşan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, "İzmir'den üç bakan istiyoruz" dedi. AK Parti'nin kurumsal bir yapıya sahip olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, "AK Parti teşkilat ve yapısıyla kurumsallaşmış bir varlık olduğu ortadadır. Siyasi partilerin kökleşme ve kurumsallaşma imkanlarının olmadığını görüyoruz" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan'ın da katıldığı seçim değerlendirmesi SGK Lokali'nde yapıldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın ev sahipliğinde gerçekleşen değerlendirmede konuşan Turhan, "1 Kasım milli irade bayramı, 1 Kasım demokrasi bayramı, istikrar bayramı birlik ve kardeşlik bayramı herkese kutlu olsun. Bu başarının gerçek mimarları AK Parti'nin azimli kadrolarıdır. Bülent Delican ve teşkilatımızın bütün üyelerine çok teşekkür ediyorum. Seçim boyunca başta desteğini benden esirgemeyen Serkan Aksu kardeşim başta olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"AK PARTİ TÜRKİYE'NİN TEK SAHİCİ SİYASİ AKTÖRÜ"

Son yıllarda yapılan seçimlere dönüp baktıklarında AK Parti'nin Türkiye'de tek sahici siyasi aktörü olduğunu belirten Turhan, "Şöyle bir seçimlere baktığımızda 5 genel seçim yapıldı. 3 adet de yerel seçim yapıldı. 2007 ve 2010 referandumları ve 10 Ağustos'ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimine bakıyoruz. Bir şey bir ya da iki defa tesadüfen olabilir ama süreklilik arz ediyorsa burada sistemik bir durum söz konusu. AK Parti'nin Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazdığı durum sistemiktir. AK Parti milletin içinden çıkmış ve millet iradesinin millet egemenliğinin gerçekten bütün anlamlarıyla tek irade olmasını temsil eden Türkiye'nin tek sahici siyasi aktörü olması. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde 14 siyasi parti bir araya gelerek çatı oluşumu adı altında yapı oluşturdular. Bunlar hiç bir siyasi başarı elde edemedi. 7 Haziran'da AK Parti'nin oylarında gerileme olduğunda yine siyasi blok oluşturmaya çalıştılar. Çatı ve bloğun başarısız olma sebebi temelsiz olmasıdır. Türkiye'de siyaset mühendisliğini ısrarla gündeme getirenler, temelsiz siyaset mühendisliği projelerin başarılı olma şansı yoktur. Kökleri mazide bakışları ise ufukta olan AK Parti dimdik ayakta olduğu sürece hiç bir siyasi mühendislik Türkiye'de başarılı olamayacaktır. 2007 yılında Cumhuriyet mitingi adı verilen toplum mühendisliği projesi sergilendi. Örneği hiç görülmemiş 367 projesi sergilendi. 2008 yılında 6 yıl iktidar olan partiye kapatma süreci gerçekleşti. Millet iradesini hiçe sayan tüm girişimler nasıl olumsuzlukla sonuçlandıysa, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu liderliğinde bundan sonra da size geçit vermeyecektir. Çıkaracağımız ikinci sonuçta AK Parti teşkilat ve yapısıyla kurumsallaşmış bir varlık olduğu ortadadır. Siyasi partilerin kökleşme ve kurumsallaşma imkanlarının olmadığını görüyoruz" diye konuştu.

"KURUMSAL YÖNETİM AK PARTİ'DE"

Kurumsal yönetimin 4 temel unsuru, şeffaflık, adalet, hesap verme yükümlülüğü, çevreye topluma paydaşlara karşı sorumlulukları içinde davranma biçimi olduğunu belirten Turhan, "Partimizin bundan sonraki çalışma sürecinde hesap verme yükümlülüğü ve sorumluluk bilincinden asla ayrılmayacağını sizlere söylüyorum. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun verdiği mesajları bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Bu zafer bütün Türkiye'nin, buradaki sevinen sadece AK Parti'ye oy vermiş 23 milyon kişinin değil herkesindir. Seçmen birliği, dirliğe ve kardeşliğe çok büyük destek vermiştir. Seçim sonuçlarının coğrafi durumuna baktığınızda dağılımı kolaylıkla görebiliyoruz. Türkiye'nin her yerinde milletvekili çıkaran bir partidir. Türkiye'nin birliğini temsil eden AK Parti'dir. Balkanlardan Kafkasya'ya hatta Afrika'ya kadar bütün bölgenin istikrarı için son derece önemlidir. Başarı birliğin başarısıdır. 1 Kasım'da seçmen kardeşliğe çok güçlü destek vermiştir. Milli birlik ve kardeşlik sürecinden demokrasiden insan haklarından özgürlüklerden tam manada istifade etmesinden asla taviz vermeden ama terörle mücadele edileceği iradesini de AK Parti ortaya koymuştur. 1 Kasım seçimleri sonrası biz asla zafer sarhoşluğu yaşamadık. 2 Kasım sabahından başlayarak yeni Türkiye inşa etmek için çalışmaya başladık. Yeni Türkiye'nin üç unsuru olacak. Birincisi Yeni Anayasa'da Türkiye'nin siyaset ve toplum mühendisliği heveslerinin harekete geçemeyeceği millet iradesinin son karar olacağı bir düzeni 78 milyon vatan evladının bir beraber kardeşçe yaşayacağı sistemi hayata geçireceğiz. İkincisi toplumsal hayatın her alanında reformlar yapılacak. Bu alanda ekonomi önemli yer tutuyor. Üçüncü konu ise vaatlerimiz. Dün Başbakanımız tekrar söyledi. Bu vaatlerin hepsi hayata geçecek. Yeni anayasa ile ortaya çıkacak yeni Türkiye'de eğitim toplumsal hayatlarda gerçekleşecek reformlarda güçlü Türkiye'yi hep beraber inşa ederken, vaatlerimizi de yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

"CUMHURİYET DÖNEMİNDE YAPILAN İŞLERİN ÜÇ KATINI BAŞARDIK"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "SKM'de görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 22 belediyenin birebir çalışmalarına rağmen bizler 7 başkanımız ile birlikte milletvekili listelerimizle İzmir'de ciddi bir algıyı yıkmayı başardık. İzmir kimsenin kalesi ve sahiplenmeye çalıştığı il değildir. İzmir hepimizin kimse kimseyi ötekileştirmemeli. Ulu önder Atatürk'ün bize gösterdiği yolda ilerliyoruz ve ciddi bir çalışma yapıyoruz. 13 yılda başarıdan başarıya koşturdular. Atatürk'ün bize çizmiş olduğu hedeften hiç şaşmadık. 80 yılda Cumhuriyet döneminde yapılan işlerin 13 yılda üç katını başardık. Bu işleri başarırken, sayın kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın bize göstermiş olduğu vatan sevgisi önümüzü açan ışık oldu. kendisi ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak vatanı için çalışmaya devam ediyor" dedi.

"İZMİR'DEN ÜÇ BAKAN İSTİYORUZ"

AK Parti İzmir İl Başkanı olarak İzmir'den üç bakan istediğini belirten Bülent Delican, "İzmir'de yapılacak çok şey var. G20 zirvesi bu kentte olmalıydı. Bu tür zirveleri neden Antalya'ya kaptırıyoruz. Bu kentin yerel yönetimler tarafından dünya kenti yapması gerekirken, hükümetin yaptığı Çandarlı Limanı gibi projeleri İzmir'i düşünerek yapıyoruz. İstanbul otobanını yapıyoruz. Antalya ile otoban bağlantı projemiz var. İzmir, Akdeniz'e açılan bir balkon olarak en parlak kenti yapacağız. İstanbul'la yarışacak tek kent iktidarımızın yatırımları ile İzmir olacak. AK Parti belediyeciliği ile İzmir'in taçlandırılmasını istiyoruz. Ağırlıklı olarak eğitim ve belediyecilik üzerine çalışmalar yapacağız. Ben bir İl başkanı olarak bu kente en az üç bakan istiyoruz. hepimiz Mustafa Kemal'in, Alparslan'ın, Kanuni Sultan'ın askerleriyiz. Biz ne olduğumuz çok iyi biliyoruz. Bu kent bu ayrışmalar yüzünden zaman ve enerji kaybediyor. Biz mazeret istemiyoruz. Büyükşehir bir şeyler yapıyor ama bunlar yetmiyor. Bu kentten bir kadın bakan da istiyoruz. Sayın Nükhet Hotar inşallah bir bakan olur" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title