Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, Kılıçdaroğlu'nu Eleştirdi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın da içinde olduğu altı milletvekilini TBMM Genel Kurulu'nda sahte oy kullandıkları gerekçesiyle suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal...

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın da içinde olduğu altı milletvekilini TBMM Genel Kurulu'nda sahte oy kullandıkları gerekçesiyle suçlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirdi.

Partisinin Kasım Ayı İlçe Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşan

Akay, şöyle konuştu: "Sayın Kılıçdaroğlu'nun talihsiz açıklamalarını duyduk. Milletimizin helal oylarıyla seçilmiş Sayın Ali Aşlık Beyi Kılıçdaroğlu'nun sahtekarlıkla itham etmesi hepimizi üzmüştür. Bu ifadesini kullanırken vekilin bu şekilde itham edilmesi şahsımızı ve İzmirlileri üzmüştür. Bu tür açıklamalarına çok şahit olduk. Kendisini gündüz söylediğini akşam inkar eden, dün söylediğini bugün yalanlayan bir siyasi partinin genel başkanı olarak tanıyoruz. Normal karşılıyoruz. Yürüyen merdivene ters düşen, kendi ilçesinin adını bilmeyen, ordinaryüsü kaleci yapan birinin bunları söylemesi bizim tarafımızdan çok da makbul."

İl Başkanı Akay, AK Parti İzmir Vekili Ali Aşlık'ı sahtekarlıkla suçlayan

Kılıçdaroğlu'na İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 25 yıl görev yaptığı halde memuriyet hakkı olmadığı ortaya çıkan kişilerin nasıl istihdam edildiğini sordu.

Akay, konuşmasında "Sayın Kılıçdaroğlu'nun sahtekarlık konusunda ne anladığını bilmiyorum ama geçen günlerde ortaya çıkarılan doktorası bile sahte çıkan bir insanın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde nasıl istihdam edildiğini sorması gerek" diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP'yi Cumhuriyet ve Atatürk konusunda iki yüzlü siyaset yapmakla da suçlayarak CHP'nin Hakkari'de farklı İzmir'de farklı davrandığını kaydetti.

Akay, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Hakkari'de genel seçimler yapılırken Türk bayrağını dalgalandıramayan, mitingi o bölgenin siyasi amaç güden partisinden destek alarak yapan, Tunceli'de kendi hemşehrisi milletvekilinin kaçırılışından sonra eve dönüşüyle, 'onlar iyi çocuktur ifadesini kullanan' o iyi çocukların birkaç gün sonra Ovacık savcısını şehit ettiğine şahit oluyoruz. Hakkari'de Türk bayrağını sallamayanlar, ulusalcıların kuyruğuna sarılarak İzmir'de Cumhuriyet mitingi düzenliyor. Cumhuriyeti, Atatürk'ü ve devrimleri siyasi istismar haline getirmeye çalışıyorlar. Cumhuriyeti kimsenin korumaya ihtiyacı yok. Cumhuriyet cumhurun malıdır"

Akay, yerel seçimlere kadar il ve ilçe başkanları ve divan toplantılarını düzenli yaparak hedef ve stratejilerini belirlemeyi sürdüreceklerini

belirterek, "Eğitim, istişare ve bir değerlendirme toplantıları organize edeceğiz. Teşkilatlara moral motivasyon ve dinamizm vereceğini düşünüyorum" dedi.

Akay, ayrıca, 18 Kasım'da Yerel Yönetimler Şurası düzenleyeceklerini

anımsatarak, yedi kentin belediye başkanları, belediye meclis ve il genel meclisi üye ve başkanları ile vekillerin katılacağı sözkonusu şurada Büyükşehir Belediye Yasası hakkında kamuoyuna tanıtılması konusunda bir çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Akay'ın konuşmasının ardından ilçe başkanları toplantısı basına kapalı olarak devam etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Ömer Cihat Akay Ak Parti Politika Güncel Haberler

title