Haberler

AK Parti ile CHP arasında Hatay krizi! İtiraz süreci devam ederken mazbata Mehmet Öntürk'e verildi

Güncelleme:

CHP, Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını AK Parti adayı Mehmet Öntürk'e verme kararına itiraz için YSK'ya başvurdu. YSK, süresinde devam eden itiraz varsa mazbatanın verilmemesi yönündeki kararını il seçim kuruluna gönderdi ancak süreç devam ederken Öntürk'e mazbata verildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, "YSK kararına rağmen Hatay'da il seçim kurulu tarafından verilen mazbata meşru değildir" dedi.

Ak Parti adayı Mehmet Öntürk'ün yüzde 44.48, CHP adayı Lütfü Savaş'ın ise yüzde 44.5 oy aldığı Hatay'da seçim sonuçlarıyla ilgili gerginlik sürüyor. İki parti arasında şimdi de mazbata krizi yaşanıyor.

CHP, MAZBATA KARARINA İTİRAZ ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun, Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını AK Parti adayı Mehmet Öntürk'e verme kararına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sandık sonuç tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılan itirazla AK Parti ile CHP adayları arasındaki oy farkının an itibarıyla 2 bin 569 olduğu ifade edilen başvuruda, "Hatay ili tüm ilçelerinde partimiz seçim sonuçlarına itiraz etmiştir. Partimizce yapılan itirazların ilgili seçim kurullarında incelemesi devam etmektedir. Diğer bir deyişle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi itiraz süreçleri devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

AK Parti ile CHP arasında Hatay krizi! YSK'dan son söz gelmeden mazbata Mehmet Öntürk'e verildi

"MAZBATAMIZI ALARAK SEÇİM SÜRECİNİ GERİDE BIRAKTIK"

Süreç devam ederken, AK Partili Mehmet Öntürk mazbatasını aldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Öntürk, "Mazbatamızı alarak seçim sürecini geride bıraktık. 'Hatay'da Yüzler Gülecek' diye çıktığımız bu yol boyunca bizlere inanan hemşehrilerimize, büyük bir özveriyle çalışan teşkilatımıza ve yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık vakit, Hatay'ımızın ayağa kalkma vaktidir" ifadelerini kullandı.

"YSK KARARINA RAĞMEN VERİLEN MAZBATA MEŞRU DEĞİLDİR"

Öntürk'ün mazbatayı almasıyla CHP'den sesler yükseldi. Duruma tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, "Yüksek Seçim Kurulu, süresinde devam eden itiraz varsa mazbatanın verilmemesi yönündeki kısa kararını bugün Hatay İl Seçim Kurulu'na göndermiştir. Ancak buna rağmen il seçim kurulu, tüm hukuki süreci yok sayarak AKP adayına mazbatasını verdi. YSK kararına rağmen Hatay'da il seçim kurulu tarafından verilen mazbata meşru değildir" dedi.

YSK'dan konuya dair nasıl bir açıklama yapılacağı, Hatay'da sürecin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

AK Parti ile CHP arasında Hatay krizi! YSK'dan son söz gelmeden mazbata Mehmet Öntürk'e verildi

Haberler.com / Ayça Elal - Politika

Belediye Başkanlığı Mehmet Öntürk Gül Çiftçi AK Parti Hatay 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

Ramazan Avcı:

YSK tarafsiz olmalı dünya demokrasimize gülüyor

265
58
yanıtYanıtla
oguz kaya:

işinize gelene mazbatasını verin işinize gelmeyeni itiraz edin oh ne alaa ne güzel adalet

171
19
yanıtYanıtla
Mert Kafkas Sahin:

Daha ortada ysk kararı yokken itiraz süreci devam ederken noluyor be? Saraydan baskı var tabii rant var

123
38
yanıtYanıtla
Medeni Bingöl:

YSK nin mazbata tiyatrosu beş yıl önce olduğu Gibi şimdide devam ediyor Mazbata verip geri almalar bir yerden kumanda ediliyor Bu durumda YSK nin bagimsizligindan bahsetmek mümkün değil

113
20
yanıtYanıtla
Cengiz Aktaş:

Ak Parti neden kaybediyoruz diye soruyor kendi içinde. Sebep bu ve bunun gibi şeyler işte. Neden bu kadar aceleye getiriyorsunuz? Halbuki itiraz süreci devam ediyor, biz mazbatayı itiraz sonucu netleştikten sonra alacağız deseler gerçekten insanların gönlünde taht kurarlar ve karşılıklarını alırlar. Ama böyle kafayla gidilirse daha da kan kaybı kaçınılmazdır, maalesef.

68
10
yanıtYanıtla
Uğur Deniz:

Lütfü yu koyarsan seçime böyle olur sonuç işte

56
14
yanıtYanıtla
Alim Oruç:

Hayırlı olsun inşaallah

13
47
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

la oğlum hakkı mı değil mi bilmeden neye inşallah?

yanıt39
yanıt6
Ali Teke:

Hatay milli meselem olmaktan çıkmıştır !!!!! Hataya düştün Hatay hataya Öyle diyordu kanun koyucu

37
15
yanıtYanıtla
Ata_Mete:

Millet enkaz altındayken günlerce ihale peşindeydi birileri-gelde vazgeç!!

21
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title