Haberler

AK Parti'den Davutoğlu'nun 6'lı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili sözlerine tepki: Sivil darbe hazırlığının itirafı

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 6'lı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili sözleri üzerine "darbe" iddiasında bulundu. Dağ, "Milletin seçmediği kişilerin seçilmiş bir cumhurbaşkanını etkisiz kılması bir darbedir. Sözler anayasanın ihlal edileceğinin ve bir 'sivil darbe hazırlığının' itirafıdır" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir programda altılı masanın yönetim modeline ilişkin, "Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun Genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Cumhurbaşkanı kadar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak" demişti.

AK PARTİ'DEN "DARBE" İTHAMI

Davutoğlu'nun bu sözleri üzerine AK Parti yönetiminden altılı masaya "darbe" ithamı geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Milletin seçmediği kişilerin seçilmiş bir cumhurbaşkanını etkisiz kılması bir darbedir" ifadesini kullandı.

AK Parti'den Davutoğlu'nun 6'lı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili sözlerine tepki: Sivil darbe hazırlığının itirafıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ.

"TÜRKİYE'Yİ YÜZDDE 0,1'İN İKİ DUDAĞI ARASINA MAHKUM ETMEK İSTİYORLAR"

"Belli ki altılı masanın genel başkanları demokrasiden muaf bir oligarşik yapı hayal ediyor" ifadesini kullanan Dağ, "Yüzde 50+1 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı'mızın meşruiyetini sorgulayanlar, Türkiye'yi yüzde 0,1'in iki dudağı arasına mahkum etmek istiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"ANAYASANIN İHLAL EDİLECEĞİNİN İTİRAFIDIR"

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Dağ, "Bu açıklama aynı zamanda anayasanın ihlal edileceğinin ve bir 'sivil darbe hazırlığının' itirafıdır. Milletin seçmediği kişilerin seçilmiş bir cumhurbaşkanını etkisiz kılması bir darbedir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Davutoğlu'nun 6'lı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili sözlerine tepki: Sivil darbe hazırlığının itirafı

AK Parti'den Davutoğlu'nun 6'lı Masa'nın yönetim modeliyle ilgili sözlerine tepki: Sivil darbe hazırlığının itirafı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Hamza Dağ AK Parti Sözler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

bekir yapici:

laf ebeligi yapmayin 6 li masanin veya davutoglunun darbe yapacagi falan yok hayatiniz algi palavra iftira olmus secimle ikdidar yönetim degistirmek ne zamandan beri darbe oldu o zaman türlü ayak oyunlarinla degistirilen cumhurbaskani yönetim seklide halka yapilan darbe olmuyormu? agzi olan önünü arkasini düsünmeden salliyor.

27
39
yanıtYanıtla
Osman Y:

6 1 masa demek istiyorki ; Ülke 7 bölge her birimiz ayrı bölgeleri yöneteceğiz.Bunların peşinde gidenler çok pişman olacaklar.

29
32
yanıtYanıtla
Gürol Öztürk:

Bizim seçtiklerimiz bakan olamıyor. Ben başkanlık sistemi olsun diye sonuna kadar destekledim. Pişmanmısın diye soracak olursanız, hemde çok pişmanım. Bir futbol maçını bile 4 hakem birde varda var 5 hakem yönetirken, ülkeyi bir kişinin yönetmeye kalkmasının sakıncıları belli.

34
26
yanıtYanıtla
Gamze Altan:

Hamza dağ sen önce diploman hakkında bir açıklama yap. Ne mezunusun

23
23
yanıtYanıtla
Blackened:

Sen davutoglu ahmetin söylediğini algilayamadin herhalde? 0.1 lik partinin genel baskaninin falan imzasina mi teslim edilecek koca devlet?

yanıt7
yanıt6
nb2664:

6 lı masa adayda zorlanıyor görünen bu.Dertleri bu 6 kişinin birer koltuğa oturması.Milletin derdini söyleyen yok millet diyen yok.6 partili koalisyon olmaz.3 partili oluyordu onda bile koalisyon bitiyordu.

20
12
yanıtYanıtla
daser:

yaww he hee

15
11
yanıtYanıtla
Hsn:

bu kadar saçma bir sistem olamaz 7li cumhurbaşkanlığı sistemi! bari güçlendirilMEMİŞ parlamenter sisteme geri dönünde başbakan yönetsin

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title