Haberler

AK Parti'den Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR'la ilgili açıklama: Her partinin kendi ilkeleri var

Güncelleme:

HÜDA PAR'ın seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamasının ardından partinin programında yer alan bazı ifadeler gündem olmuştu. Konunun sorulduğu AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her siyasi partinin kimliği var. Sistematik bir şekilde PKK'nın katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakı'na destek veren partilerin üzerine gidiyor. Burada ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. 'Biz seçime giderken bu ittifakı şu ilkeler temelinde yapıyoruz' şeklinde." dedi.

Türkiye seçimlere doğru giderken ittifaklarda yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda HÜDA PAR tarafından yapılan açıklamada, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alındığı açıklandı.

PARTİ PROGRAMINDAKİ İFADELER YANKI UYANDIRDI

Bu gelişme sonrası HÜDA PAR'ın parti programında yer alan bazı maddelerin Cumhur İttifakı ile çeliştiği şeklinde yorumlar yapıldı. HÜDA PAR'ın parti programındaki "Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon tartışılabilmelidir. Şeyh Said'in yakınlarından özür dilenmelidir. 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı silinmelidir. Kürtçe, Türkçe ile birlikte ikinci resmi dil kabul edilmelidir. Medreseler iyileştirilmeli, asli fonksiyonlarına kavuşturulmalı ve resmi statü tanınmalıdır. İsimleri değiştirilen yerleşim yerlerine eski adları geri verilmelidir." gibi ifadeler gündem oldu.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: HER PARTİNİN KENDİ İLKELERİ VAR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "HÜDAPAR'ın sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerine yönelik açıklamalarına teşekkür ediyoruz. Bu hafta içerisinde en kısa sürede dönüş yapacaklarını ilettiler. İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kurumsal kimliklerini lal edip kurumsal partiye dönüşmüyorlar. Her partinin kendi ilkeleri var. Burada ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. 'Biz seçime giderken bu ittifakı şu ilkeler temelinde yapıyoruz' şeklinde. Bu iddialarda bulunanlara bakıyorsunuz sistematik bir şekilde halen bir terör örgütün katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakını destekleyenlerin bir çelişki var mı yok mu üzerinde gitmeye çalışıyor. PKK'yı lanetlemeyen, hatta destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu'na desteği söz konusu.

"TEMEL İLKELERİMİZİ VATANDAŞLARIMIZ ÇOK İYİ BİLMEKTEDİR"

Bu konuya izah getirmeyenler Cumhur ittifakında çelişki var mı yok mu yu sorguluyor. Temel ilkeler çerçevesinde seçime gitmesi önemlidir. Devletimizin başı olan Cumhurbaşkanımızın ülkeyi yönetirken ortaya koyduğu temel ilkeleri vatandaşlarımız da çok iyi bilmektedir. Seçimlere daha güçlü şekilde girecek şekilde prensiplerimizi açıklayacağız." dedi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Ömer Çelik AK Parti Ömer PKK Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Zafer yılmaz :

hiç bir partinin ilkeleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin üzerinde olamaz. Tartışmayı bırakın konuşmaya bile gerek yok. Devlet ilkeleri, partilerinin ilkeleri altında ezilmesine kimse göz kırpamaz.

180
23
yanıtYanıtla
ahyed yıldız:

Bu kafa okumamaktan oluyor. Hele biraz okuyun aydınlanın. Gören de devletin beka sorunu zannedecek. O insanlar bu devlete senden daha bağlılar. Senden farkları yanlışa yanlış diyebiliyorlar

yanıt17
yanıt75
İsmail Doğan:

Ortada bı ittifak olmadığı halde 6 li masada yer almadığı halde HDP ye ve CHP ye laf atan milliyetçiler nerdesiniz buna söyleyecek sozunuz varmı.hudaparin ilkelerini okudunuzmu.

132
41
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Ya arkadaşım demokrasi olmayan yerden ses mi? Bekliyorsun .. Ne ayıp ;)))

yanıt36
yanıt6
Hasan Issız:

HDP ile ittifaka gerek yok zaten Kemal Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'a özgürlük, Khklılara özgürlük ve de Güneydoğu'ya özerklik vaad ediyor. Ayrıca HDP ile yerel seçimlerdeki gibi gizli ittifak olduğunuzu bilmeyen yok.

yanıt16
yanıt35
MIHTAR:

İstediğimiz beklediğimiz ittifak budur. Mhpde nazar boncuğu olsun.

43
106
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Haah şöyle itiraf edin edin ki henüz kararsız olanların kimin ne olduğunu görsün.

yanıt35
yanıt2
bekir yapici:

yok ya iyiki söylemisler bizde partileri ilkesiz saniyorduk gercek vatanseveri sahislarin ilkeleri hirsi ihtirasi arzusu emeli falan degil vatanin bölünmezligi bayragin namusu cumhuriyetin devami ve halkinin huzuru ilgilendirir.

96
10
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

e o zaman her ne kadar bana ters olsada hdp nin de ilkeleri var...

68
28
yanıtYanıtla
Zamana Göre:

Erdoğan %55 civarı rey alıyor diyenler doğru söylemiyorsunuz. Bu kadar devletteki çürümeye rağmen Erdoğan 2018'den daha fazla rey alacak diyenler o zaman AK Parti neden 'küçük' partilere muhtaç.

70
24
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title