Haberler

AK Parti Çorum Milletvekilleri TBMM'ye Kaydını Yaptırdı

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, başkanlık sisteminin Türkiye’deki kilidi çözecek yegane sistem olduğunu söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, başkanlık sisteminin Türkiye'deki kilidi çözecek yegane sistem olduğunu söyledi.

1 Kasım seçimlerinde Çorum'dan aday oyan Salim Uslu, seçilen diğer AK Partili milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan ile birlikte Meclis'e gelerek kaydını yaptırdı. Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan'a aileleri eşlik ederken, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt kendi elleri ile yaptığını söylediği baklavaları gazetecilere ikram etti.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, 26. dönemin hayırlı olmasını dileyerek, 7 Haziran seçimlerinde halkın mesajını doğru okudukları için tekrar halkın teveccühüne mazhar olduklarını kaydetti. Uslu, "Yeni dönemde bir taraftan ekonomik kalkınma, bir taraftan sosyal gelişme eş zamanlı gerçekleşecek. Aynı zamanda devletimizin bekası, milletimizin varlığının sürdürülmesi konusunda çabamız olacak" dedi.

Parlamenter sistemin arızasının geçen dönemlerde görüldüğünün altını çizen Uslu, "Bireysel hak ve özgürlükleri geliştiren, krizlerin, kaosların nedeni olmayan yeni sivil ve demokratik bir anayasaya ihtiyaç var. Yerinden yönetimi güçlendiren yeni bir yaklaşıma ihtiyaç var. Demokratik kültürü ve uzlaşma kültürünü ortaya çıkartacak bir anayasaya ihtiyaç var. Mevcut anayasa istikrarı sağlamaya yetmedi. Her şeye 'hayır' diyen bir muhalefet anlayışının kimseye bir faydası olmadığı görülmüştür. CHP Genel Başkanının seçim öncesinde bir televizyon programında yaptığı konuşma umut verdi, anayasa değişikliği konusunda katkı vereceklerini söylediler. Spiker 'Anayasanın değiştirilemez maddeleri de dahil mi?' şeklindeki sorusuna 'Evet, gerekirse o da dahil' şeklinde bir cevap verildi. Bence anayasayı çağın ve toplumun ihtiyaçlarına göre yeniden değiştirmek bu Meclis'in önceliği olmalıdır" diye konuştu.

İstikrarı sağlayacak yegane sistemin başkanlık sistemi olduğunu kaydeden Uslu, "Başkanlık sistemi bu yaşadığımız seçimlerin üst üste yaşanması ya da seçimlerde istikrarsızlık çıkması hali karşısında bence yüzde 50'yi geçen şahsın başkan olması, parlamentonun etkinliğinin ve saygınlığının artması bakımından önemlidir. Başkanlık sistemi ile Cumhurbaşkanlığı sistemi arasında tek bir fark var, başkanlık sistemi daha şeffaf, daha hesap verebilir, yaptıkları bütün işlemlerden dolayı hiçbir şekilde masum değildir, mahkemeye, parlamentoya ve gerektiğinde halka hesap verir ama Cumhurbaşkanı yaptığı hiçbir tasarruftan dolayı hesap vermez. O yüzden başkanlık sistemi Türkiye'deki kilidi çözecek yegane sistemdir" şeklinde konuştu.

Başkanlık sisteminin yeterince anlatılmadığını kaydeden Uslu, "Tartışmalara katkı vermek varken pozisyon almak doğru gelmiyor bana. Demokrasi uzlaşma kültürüne dayalıdır" dedi.

Başkanlık sistemi konusunda diğer partilerin AK Parti'ye destek verip vermeyeceği sorusuna ise Uslu, "Şuanda partilerin içleri durulmadı. Seçim sonrası partilerin mevcut durumu, genel başkanların durumu partilerin içinde tartışılıyor. Şimdi söylenen sözlerin konjonktürel olduğunu düşünüyorum, zamanla düzeleceğini umut ediyorum" cevabını verdi.

İki ismi ve iki soy ismi bulunan Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, hangi ismi kullandığının sorulması üzerine, "İlksen alışkanlığımız olan bir isim, siz hangisini kullanırsanız problem olmaz" dedi.

Bu dönem ilk defa seçilen Ahmet Sami Ceylan'ın rozetini eşi Ebru Ceylan takarken, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt'un rozetini ise kızı Nisan Kurt taktı. Çorum milletvekilleri kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra Çorum'dan getirdikleri Çorum baklavası ve Çorum leblebisini gazetecilere ikram etti. Çorum milletvekillerine AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç ve yönetim kadrosu ile milletvekili seçilemeyen dördüncü sıra milletvekili adayı Bekir Horoz eşlik etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Salim Uslu Ak Parti Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title