Haberler

''AK Parti Cemaatlar Arasında Paylaşılmış İktidardır''

MHP Adana Milletvekili ve aynı partiden 1'inci sıra milletvekili adayı Recai Yıldırım, AK Parti'nin cemaatler arasında paylaşıldığını söyledi.

MHP Adana Milletvekili ve aynı partiden 1'inci sıra milletvekili adayı Recai Yıldırım, AK Parti'nin cemaatler arasında paylaşıldığını öne sürerek, "Bu iktidarın birkaç tane Menzil, birkaç Fethullah, birkaç bilmem hangi cemaatin bakanlarının oluşturduğu iktidar olduğunu Türkiye'de herkes biliyor" dedi. Yerel Akdeniz Televizyonu'nda dün akşam yayınlanan Hodri Meydan programına telefonla katılıp, Savaş Çokduygulu, Yüksel Evsen, Coşkun Aktaş'ın sorularını cevaplandıran Recai Yıldırım, MHP'nin barajı geçemeyeceği yorumlarına tepki gösterdi. "Milliyetçi Hareket Partisi'ni Nuh Tufanı bile yıkamaz" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Onlar kendilerine bir yerlerden zikrettirileni zikrettiriyorlar. Ellerindeki hükümet gücünü, basın gücünü kullanmak suretiyle MHP'yi saf dışı ederek, federal sisteme geçmek suretiyle Avrupa Birliği'nin ve Amerika'nın taşeronluğunu zaten üstlenmiş bu iktidarın engel gördüğü Milliyetçi Hareket Parti'yi ortadan kaldırmayı hedefliyorlar. Onların buna gücü yetmez, Amerika'nın gücü de yetmez, ağa babalarının da gücü yetmez. Başkanlık sisteminin uygulandığı ülke Amerika'dır. Amerikan modeli federal sistemi içermektedir. Kürt federasyonunu kurdurabilmek için, Türkiye'de üniter devleti yıkmak, bozmak, Türkiye'nin bölünmesini daha da kolaylaştırabilecek gevşek bir yapı olan federal sistemi getirmek için Başbakan masumca 'Başkanlık sistemi' diyor. "

'CEMAAT İKTİDARIN KENDİSİ'

Yıldırım, MHP'nin barajın altında kalmasını isteyenin sadece iktidar olmadığı, Gülen cemaati ile MHP arasında bu konudaki sorunun kalıtsal hale geldiğinin ifade edilmesi üzerine de, şunları söyledi: "Cemaat iktidarın kendisi zaten. Bu iktidarın cemaatler arasında paylaşılmış bir iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu iktidarın birkaç tane Menzil, birkaç Fethullah, birkaç bilmem hangi cemaatin bakanlarının oluşturduğu iktidar olduğunu Türkiye'de herkes biliyor. Fethullah Cemaati'ne, Gülen Cemaati'ne düşmanlığımız yok. Ama Abant'ta başlayan ve Erbil'de biten bir Abant toplantıları, birtakım toplantılar ve bu toplantılara katılan insanlara baktığımızda biz de diyoruz ki acaba Abant'ta başlayan ve Erbil'de biten bu toplantıların amacı ne olabilir? Oradan çıkan Kürtçe üniversite. Emperyalizmin kucağına oturarak oradan fetvalar göndererek Müslümanlık olmaz. Amerikan Müslümanlığını idrak edemeyiz. Bizim kıblemiz belli, inancımız belli, kitabımız belli, peygamberimiz belli. Müslüman olmak için birilerine yamanmanın İslam'da yeri yoktur. İslam'da ruhban sınıfı yoktur. " - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title