Haberler

AİHM'den Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için hak ihlali kararı

Güncelleme:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın geçici tutukluluk dönemlerinde avukatlarıyla görüşmelerine getirilen kısıtlamaları hak ihlali olarak değerlendirdi. Karar 1'e karşı 6 oyla verilirken, tek karşı oy Türk yargıç Saadet Yüksel'den geldi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın hak ihlaline ilişkin karar verdi. Karar 1'e karşı 6 oyla verildi. Tek karşı oy Türk yargıç Saadet Yüksel'den geldi.

"KARAR YETERİNCE GEREKÇELENDİRİLEMEDİ"

Aihm gerekçeli kararında, Türk resmi otoritelerinin Demirtaş ve Yüksekdağ'ın avukatlarıyla olan görüşmelerine yönelik kararı yeterince gerekçelendiremedikleri sonucuna vardı.

DAVACILARA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Mahkeme kararı gereği Ankara, davacıların her birine 5 bin 500 Euro manevi tazminat ile toplam 2 bin 500 Euro mahkeme masrafı ödeyecek.

NE OLMUŞTU?

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında 4 Kasım 2016'da geçici tutuklama kararı verilmiş, mahkeme OHAL çerçevesinde hazırlanan KHK'yı temel alarak, üç ay süreyle, avukatlarıyla görüşmelerine kısıtlama getirmişti. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın yaptığı bireysel başvuruda Anayasa Mahkemesi OHAL kapsamında alınan kararı "orantılı" bularak, ihlal olmadığına hükmetmişti. Bunun üzerine Demirtaş ve Yüksekdağ, hak ihlali iddiasıyla AİHM'e başvurmuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Selahattin Demirtaş Figen Yüksekdağ AİHM Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Zamana Göre:

AİHM'e gavur diyenler, T.C. Anayasa Mahkemesi Selahattin'e beraat kararı verdi. Yoksa ülkemizin en üst mahkemesini de mi tanımıyorsunuz. Zamanında cumhurbaşkanımız 3 defa AİHM'e başvurdu. AİHM kararları o zaman evrenseldi de şimdi mi 'gavur kararları' oldu.

143
104
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

Başvurdu da ne oldu Erdoğan lehine mi karar verdi. evet tanımıyoruz. Türkiye'nin aleyhine ve teröristlerin lehine karar veren bir mahkeme o yüzden kabul etmiyoruz adil değiller

yanıt127
yanıt82
Teo Yüksel:

Asıl soru neden bir türk yargıç var AİHM'de? Biz AİHM kararlarını zaten tanımıyoruz Avrupa'nın da bir parçası değiliz. Bu hata derhal düzeltilmelidir.

98
89
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

AİHM KARARLARI ÜLKEMİZ İÇİN BAĞLAYICILIĞINI VE TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞTİR. ADAM PATIR PATIR TWET ATIYOR NASIL HAK İHLALİ BU

93
76
yanıtYanıtla
Zamana Göre:

Arkadaşım adam 7 yıldır içerde hala bir HÜKÜM giydiği dosya yok. Ondan dolayı sosyal medya kullanılabiliyor. Hiç araştırmadan, etrafta duyduklarınızla atıp tutuyorsunuz.

yanıt57
yanıt29
Zamanla Akıllanan Adam:

daha geçen yıl 2,5 yıl ceza aldı. biz araştırıyoruz. birazda siz araştırın. terörist başının heykelini dikecem demişti daha sıra o cezaya gelmedi bile. adam 1 dosyası yok. savunduğunuz adam terörst başının heykelini dikecek. sizlerde açılışına mı gideceksiniz.

yanıt31
yanıt25
sade vatandaş:

aihmde tarafsız ve bağımsız tek bir yargıç var oda türk dersem bilmem inanırmısınız adamlar normal vatandaşı bırak tanınmış sanatçılara bile vize vermiyorlar batılı devletler ülkemize üçüncü sınıf ülke muamelesi yapıyor suç kimde olabilir bir düşünün

36
65
yanıtYanıtla
Ancinsan Toranaga:

Gavurdan medet umanlarda kimde olacak mesela cehape zihniyeti

yanıt40
yanıt25
Dengiz Elm:

21 yıldır ülkeyi CHP yönetiyordu da biz mi bilmiyorduk

yanıt22
yanıt22
sade vatandaş:

muteber dürüst adaletli insan olmak gavurdan medet ummak değildir madem gavurların kararlarına uymayacaksın sıkıysa aihmden çekil görelim burada rusyayla beraber en çok tazminat ödemeye mahküm edilen ülke türkiyedir o tazminatlarıda bababan ödemiyor halk ödüyor

yanıt15
yanıt5
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title