Haberler

Uzun süre sonra ortaya çıktı! İşte Ahmet Necdet Sezer'in son hali

Güncelleme:

Uzun süredir ortalarda görünmeyen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği ödül gecesinde görüntülendi. Törende bir konuşma yapan Sezer, "Cumhuriyetimiz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak yaşamaya devam edecek" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği 2022 Yılı "Yılın Atatürkçüsü" ödülleri sahiplerini buldu. Törendeki en dikkat çeken isim uzun süredir ortalarda görünmeyen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer oldu.

KISA BİR KONUŞMA YAPTI

Türk siyasetine damga vuran isimlerin başında gelen Sezer, törende bir de ödül takdim etti. Sahnede söz alan ve bir konuşma yapan Sezer, "Yüce Atatürk'ün gösterdiği bilim ve akıl yolunda yürümeye, Anayasamızda belirtilen cumhuriyetimizin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak yaşamaya devam edeceğini söyleyerek değerli konuklara ödüllerini hepimiz adına takdim ediyorum" dedi.

İşte Sezer'in son hali:

Ahmet Necdet Sezer uzun süre sonra görüntülendi! İşte son hali

KİTAPÇIK FIRLATMA OLAYI İLE HAFIZALARA KAZINMIŞTI

Eski Cumhurbaşkanı Sezer, 19 Şubat 2001'deki MGK toplantısında Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşanan "Anayasa kitapçığı fırlatma" kavgasıyla hafızalara kazınmıştı. Başbakan Ecevit, toplantıyı terk etmesinden kısa bir süre sonra kameraların karşısına geçmiş ve MGK toplantısında Sezer'in kendisine Anayasa kitapçığını fırlattığını söylemişti. Tüm Türkiye'nin izlediği açıklamasında, Sezer'in "terbiye dışı bir üslupla" kendisine ağır ithamlarda bulunduğunu belirten Ecevit, "Ya kendisine aynı üslup içinde yanıtta bulunacaktım veya toplantıyı terk etmek zorunda kalacaktım." ifadesini kullanmıştı.

AHMET NECDET SEZER KİMDİR?

1941'de Afyon'da doğdu. 1958 yılında Afyon Lisesi'ni, 1962'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı yıl Ankara'da hâkim adayı olarak göreve başladı. Askerliğini Kara Harp Okulu'nda yedek subay olarak yaptı. Sezer, sırasıyla Dicle ve Yerköy Hâkimlikleri ile Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulundu. Medeni Hukuk alanında 1977-1978'de Ankara Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans öğrenimi yaptı.

1983'te Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Üyesi iken Yargıtay Genel Kurulu'nca belirlenen üç aday arasından cumhurbaşkanı tarafından 1988'de Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine atandı. Sezer, Anayasa Mahkemesi Kurulu'nca da 6 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçildi. 5 Mayıs 2000'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin onuncu cumhurbaşkanı olarak seçildi. 16 Mayıs 2000'de başladığı görevini 28 Ağustos 2007 tarihinde tamamladı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ahmet Necdet Sezer Ahmet Necdet Sezer Son Hali Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

rizeli:

bu adamın maaşını kesin ülkeye bi FAYDASI YOK

190
64
yanıtYanıtla
corci:

emin ol senden kat ve kat faydası oldu bu ülkeye.

yanıt27
yanıt74
Poyraz Karayel:

bu ülkeye hiç bir faydası olmamıştır sol zihniyet bu işte bunun zamanında ülkeye hiç bir yatırım yaptırmadı kaosa sürükledi 50 yıl geri gitti

162
56
yanıtYanıtla
Duran Turhan:

Bu zat 7 sene görev yaptı. Bir tane hayırlı eserini hatırlayan gören var mı?

157
25
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

o fırlattığın anayasanın neticelerini görüyorsun git Ecevit'in kabrinin başına onun nezdinde Türk Halkından özür dile

132
45
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Bir anayasa kitabı ile operasyonu ile koskoca bir ülkeyi tarihinin en büyük ekonomik krizine sürükleyip dar gelirlinin garip gureba'nın hakkına girdin, bu dünyada olmasa'da Ahir Dünya'da mutlak bir karşılığı olacak inşAllah

132
20
yanıtYanıtla
corci:

son demokrat idarecilerden biriydi, kimsenin hakkını yemedi, cebine 1 kuruş haram para girmemiştir.

39
112
yanıtYanıtla
UĞUR ÖNÜT:

Hadi canım, sahimi diyorsun. Taze balık yemek için İzmir'e uçak kaldırtan bu değilmitdi

yanıt81
yanıt23
Mrt Trm:

Eski Türkiye, bizden olmıyan bu dinazor nesli tükenecek inş

96
31
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

karanlık günlerin başrol oyuncusu. bu ülkenin başına bi daha senin gibiler gelmez umarım.

111
10
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title