Haberler

Adnan Menderes ve Arkadaşları Nazilli'de Anıldı

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin dokuzuncu Başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşları, vefatının 62. yılında Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın ev sahipliğinde düzenlenen programda anıldı. Anma etkinliği, Nazilli Adnan Menderes Parkı'nda başlayıp Koçarlı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ziyaretiyle devam etti. Başkan Özcan, müzede düzenlenen anma etkinliğiyle Menderes'in aziz hatırasını yaşatmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dokuzuncu Başbakanı Merhum Adnan Menderes ve arkadaşları vefatının 62. yılında Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın ev sahipliğini yaptığı programda anıldı.

1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinde bulunan ayrıca aynı tarihlerde kurucuları arasında yer aldığı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'nı yürüten ve 27 Mayıs askeri darbesinin ardından 17 Eylül 1961 tarihinde idam edilen Adnan Menderes vefatının sene-i devriyesinde Nazilli'de ve hayatının anlatıldığı Aydın Koçarlı'daki müzesinde anıldı.

Nazilli Adnan Menderes Parkı'nda bulunan büste çiçek bırakılması ile başlayan anma programı, Koçarlı Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ziyareti ile devam etti.

Demokrasi Müzesi'nde anma etkinliği düzenlendi

Beraberinde siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, basın mensupları ve vatandaşlar ile müzeyi gezen Başkan Özcan, müze yetkililerinin dile getirdiği merhum Menderes'in ölüm yıldönümünde müzede ilk kez anma etkinliği düzenlendiğini kaydederek, demokrasi şehidinin aziz hatırasını yaşatmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Aydınlıların unuttuğu ancak Nazilli Belediye Başkanının anlamlı davranışı basın mensupları arasında takdirle karşılandı.

"Menderes'in ruhu muazzez, ona bu ızdırapları yaşatanların ruhları ise muazzep olsun"

Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'yu bir kez daha yad eden Başkan Özcan; "Demokrasi mücadelesinin mimarlarından, dokuzuncu Başbakanımız Sayın Adnan Menderes'in idam edilişinin sene-i devriyesinde düzenlenmiş olduğumuz etkinlikler çerçevesinde böylesine güzel bir müzeyi hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesin bilgilendirilmesi noktasında fevkalade güzel bir eser olmuş. Hem Sayın Başvekilin memleket için yaptığı hizmetleri bir kez daha görmüş olduk hem de yaşadığı ızdıraplara burada hazırlanan görsellerle şahit olduk. Memlekete hizmet etmek mühim bir meseledir. Memleket meseleleri ehemmiyetli meseleler olup, bir-iki kişinin yapabileceği işler değildir. Hep birlikte burada Demokrat Parti'nin memleketi nereden alıp nereye getirdiğini gördük. Sayın Başvekilin ruhu muazzez olsun. Ona bu ızdırapları yaşatanların ruhları ise muazzep olsun" dedi.

Anma programı Nazilli Belediye Meydanı'nda 10 bin kişilik tavuklu pilav hayrı ile sona erdi - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye Cumhuriyeti Kürşat Engin Özcan Adnan Menderes Demokrasi Türkiye Nazilli Koçarlı Aziz Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title