Haberler

Adana'daki Seçim Sonuçlarına İtiraz

MHP Grup Başkanvekili Vural: "MHP olarak, bu seçimlerle ilgili somut iddialarla ortaya konulabilecek itirazlara hiçbir diyeceğimiz yok" "Geçen seçimlerde de bu seçimlerde de MHP olarak Adana'da başarı gösterdik.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "MHP olarak, bu seçimlerle ilgili somut iddialarla ortaya konulabilecek itirazlara hiçbir diyeceğimiz yok" dedi.

Vural, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimleri ve seçimlere yönelik itirazları değerlendirerek, Adanalılara ve seçime giren partilere teşekkür etti.

Adanalıların iradesini hazmedemeyenlerin, bu iradeyi değiştirmek için birçok "masa başı oyun" oynandığını savunan Vural,  bu seçimlerde de bir önceki seçimle benzer bir durumu yaşadıklarını söyledi.

Seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalar yaşandığına dikkati çeken Vural, şunları kaydetti:

"MHP olarak, bu seçimlerle ilgili somut iddialarla ortaya konulabilecek itirazlara hiçbir diyeceğimiz yok. Adana seçimlerine yukarıdan, Ankara'dan talimatla bu iradeyi değiştirmek için uygulanan manipülasyon ve baskılar karşısında Adanalıların iradesine ve tercihine saygı duyulması gerektiğini düşünüyoruz. Maalesef Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 'seçimlerde itiraz olabilir, bir iki ilçede değişiklik olabilir, Adana'da değişiklik olabilir' demesi, Adana'yı da aynı kategoriye koymuş olması Adanalıların iradesini gözardı etmek ve küçümsemektir. Adana'da değişiklik olabileceğine ilişkin iddiaların Ankara'dan konulması, yürütmenin üzerinde bir baskı oluşturmak, bu seçim iradesini açıkçası maniple etmek amacına yönelik olduğunu müşahede ediyoruz. Herkes bu iradeye saygı göstermelidir ancak maalesef bu seçimler üzerinde böyle bir manipülasyon uygulanması, medya aracılığıyla seçimlere gölge düşürme çabaları, açıkçası Adana'da Büyükşehir Belediye'sinde yenilmek istemeyen pehlivanın ortaya koyduğu tavırdan öteye bir anlam taşımıyor. Geçen seçimlerde de bu seçimlerde de MHP olarak Adana'da başarı gösterdik. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hüseyin Sözlü'dür."

Seçime yönelik soyut iddiaların sonucu değiştirmeyeceğini dile getiren Vural, "Eğer seçimlere müdahale edebilecek güç varsa, isteyen güç varsa, bu seçimlere müdahale çabasını seçim sırasında her bir seçim yapılan sandık bölgesini ziyaret eden Vali'nin uyguladığı, yürütmenin uyguladığı yöntemlerde bulmalıdır" dedi.

- AK Parti ve CHP adaylarının ortak basın toplantısı düzenlemesi

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Torun ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldıray Arıkan'ın, yerel seçim sonuçlarına itiraza yönelik ortak basın toplantısı düzenlemesini de değerlendiren Vural, ortak basın toplantısıyla ortaya koyulan tavrın, aslında Hüseyin Sözlü'nün Adanalıların ittifakıyla belediye başkanı yapılmasının gerçek nedenini ortaya koyduğuna belirtti.

Oyların yeniden sayılması talebinin seçmenin iradesini hafife almak anlamına geldiğini ifade eden Vural, "Biz sandığa girdik ve çıktık. Bizim amacımız sandıktan çıkan iradenin masa başında bozulmasını engellemektir" diye konuştu.

Somut iddialar ortaya konmadan oyların yeniden sayılmasının istendiğini savunan Vural, 2011'deki seçimler ile 2014 seçimlerinde partilerin oylarını kıyaslayarak, MHP'nin bu süreçte oylarını arttırdığını, CHP'nin yerinde saydığını, AK Parti'nin ise gerilediğini ileri sürdü.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart akşamı yaptığı "balkon konuşmasını" eleştiren Vural, seçimlerin mahkeme yerine konduğunu, seçim sonuçlarıyla yolsuzluk ve hukuksuzlukların üstünün örtüldüğünü iddia etti.

Vural, oyların yeniden sayımı konusundaki bir soru üzerine bazı ilçelerde itirazların yapıldığını, bir kısmında sayımın sürdüğünü bir kısmında ise itirazların reddedildiğini aktardı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un seçim sürecinde bütün sandıkları dolaştığını iddia eden Vural, yeniden sayılan sandıklarda oylarının arttığını bildirdi. Vural, Seyhan ilçesindeki 3'üncü bölge seçim kurulunda itirazın kabul edildiğini, oyların yeninden sayılacağını da sözlerine ekledi.

Toplantıya, MHP Adana Milletvekilleri Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı ve Ali Halaman, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ile resmi olmayan sonuçlara göre Adana Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini kazanan Hüseyin Sözlü de katıldı. - Adana

Kaynak: AA / Politika

Oktay Vural Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title