Haberler

Adalet Bakanı Tunç: Kirada yüzde 25 sınırı günün şartlarına belirlenecek

Güncelleme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz'da son bulacak kira artışında yüzde 25'lik sınırın devam edip etmeyeceği konusunda kararın o günkü şartlara göre alınacağını belirterek Meclis'i işaret etti. Tunç'un daha önce yaptığı "Durumun sürmesine gerek kalmayacak." açıklaması, uygulamanın sonlanacağı yorumlarına neden olmuş, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama gelmişti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüzde 25'lik kira zam artış sınırlaması uygulamasıyla ilgili, "Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiğinde Meclis'imiz karar verecektir." şeklinde bir açıklamada bulundu.

"EV SAHİBİ-KİRACI TARTIŞMALARINI BİRAZ AZALTTIK"

Bakan Tunç, katıldığı Haber Global yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, 1 Temmuz'da son günü olan kira artışında yüzde 25'lik zam oranı uygulamasının devam edip etmeyeceğiyle ilgili günün şartlarına göre kararın belirleneceğini söyledi. Bakan Tunç, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Önceliğimiz enflasyon hedefinin tutturulması. Pandeminin etkisi, depremin etkisi, diğer etkenler ekonomimizi olumsuz etkileyen hususlar. Tüm dünya etkilendi. Meclis böyle bir tedbiri düşündü haklı olarak. Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiğinde Meclis'imiz karar verecektir. Ev sahibi ve kiracı arasında arabulucu sistemini başlattık. Bu konudaki tartışmaları bir nebze aşağı çektik."

NE OLMUŞTU?

Yüksek enflasyon nedeniyle kiralarda yaşanan fahiş artışın önüne geçmek amacıyla hükümet, 11 Haziran 2022 - 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında geçerli olan, kira artışını yüzde 25 sınırına bağlayan bir düzenleme getirmişti. Sorunun sürmesi üzerine uygulama 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmıştı.

Bakan Tunç, daha önce çıktığı bir canlı yayın sırasında yüzde 25 uygulamasıyla ilgili "Durumun sürmesine gerek kalmayacak." ifadesini kullanmıştı. Sosyal medyada "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi" iddialarının yayılması üzerine Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalanlamada bulunmuştu.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Politika

Yılmaz Tunç Hukuk Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (1)

sade vatandaş:

şu devirde aklı parası olan ev dükkan alıp kiraya vereyim demez malınla rezil olursun sorun çalışanlara insanca yaşayacağı rakamlarda maaş verilmemesinde ekonomiyi bozdukları yetmiyor kiracılarla ev sahiplerini birbirine düşürdüler

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title