Haberler

Adalet Bakanı Ergin, esnafla bir araya geldi

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, ''Türkiye hızlı trenleri, Marmaray'ı, havaalanları, barajları, otoyolları, sağlık tesisleri, eğitim kuruml...

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, '' Türkiye hızlı trenleri, Marmaray'ı, havaalanları, barajları, otoyolları, sağlık tesisleri, eğitim kurumlarıyla insanımızın beklediği bütün hizmet alanlarını devreye koyan, dizlerinde derman olan bir ülke'' dedi.

Memleketi Hatay'da Antakya Küçük Sanayi Sitesi Parkı'nda esnafla bir araya gelen Ergin, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin emin adımlarla istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü vurguladı.

Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarın getirdiği bereketten herkesin payını aldığına dikkati çeken Ergin, şunları söyledi:

" Türkiye, bölgesinde önemli bir istikrar adası artık. Türkiye, Asya ile Avrupa arasını denizin altından geçen güçlü bir ülke. 150 yıllık hayalleri gerçekleştiren bir ülke ve Türkiye hızlı trenleri, Marmaray'ı, havaalanları, barajları, otoyolları, sağlık tesisleri, eğitim kurumlarıyla insanımızın beklediği bütün hizmet alanlarını devreye koyan, dizlerinde derman olan bir ülke.''

Ergin, Hatay'ın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu ve 15 ilçesi bulunduğunu hatırlatarak, ilçelerin 13'üne bölünmüş yolla gidilebildiğini, 2 ilçede ise bölünmüş yol için ihale yapıldığını kaydetti.

Hatay'ın kara ulaşımı noktasında Türkiye'nin önemli illerinden biri haline geldiğini belirten Ergin, ''Kısa süre içerisinde Hatay'ın 15 ilçesine bölünmüş ve duble yolla gide duruma geliyoruz. 6 sene önce havaalanımızı açtığımızda 'yolcu bulur muyuz, bulamaz mıyız' diye kara kara düşünüyorduk. Şu an Hatay, havacılıkta da en fazla mesafe alan il oldu. İstanbul'a, Ankara'ya, Kıbrıs'a, Cidde'ye, Riyad'a ve İzmir'e gidiyor. Uluslararası bir havaalanı olduk ve her geçen gün havaalanımıza yeni yatırımlar yapmaya devam ediyoruz'' diye konuştu.

Hatay'a 750 odalı ve her odası 5 yıldızlı otel konforunda özel hastane standardında devlet hastanesi yapılmaya başlandığını, gelecek yıl aralık ayında vatandaşlara hizmet vereceğini ifade eden Ergin, bu sayede Adana, Gaziantep, Ankara ve İstanbul'a hasta sevkine ihtiyaç kalmayacağını söyledi.

Hatay'ın "çılgın projesi" ile Amanos Dağlarını delerek İskenderun'la Antakya'yı bağlayacaklarını belirten Ergin, 1 milyar liraya mal olacak projenin ihale edildiğini ve gelecek yıl şubat veya martta bitirileceğini kaydetti.

Bakan Ergin'e ziyaretinde, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz de eşlik etti.

Kaynak: AA / Politika

Marmaray Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title