Haberler

Abdullah Zeydan'a mazbata verilmesi Bahçeli'yi küplere bindirdi

Güncelleme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'a mazbata verilmesiyle ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK'ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır. Bunun millet iradesine saygı olduğunu ileri sürmek ise ahmaklık ve aldatmadır" dedi.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Van'daki mazbata krizi sonrası yaşanan olaylara değinen Bahçeli, geçtiğimiz günlerde mazbatasını alan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan için de çok sert ifadeler kullandı.

"MAZBATA VERİLMESİ BAŞTAN AYAĞA SKANDALDIR"

Bahçeli mesajında "Van'da hukuki bir meseleyi çarpıtıp sokakları savaş alanına çevirenler esasen demokrasi celladı, devlet ve millet muarızıdır. Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK'ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır. Bunun millet iradesine saygı olduğunu ileri sürmek ise ahmaklık ve aldatmadır. Çünkü Türk milletinin muazzez iradesi her türlü bölücüye, bölünmeye, teröre ve teröriste sonuna kadar karşıdır ve karşı duracaktır. Sokakların hak arama yeri olmadığı, şiddet ve zor kullanarak olmayan bir hakkın alınamayacağı iyi bilinmelidir. Tam tersi bir süreç devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsacak ve devlette zaaf oluşturacaktır. Üstelik devlet ile milleti karşı karşıya getirme sinsilikleri, bilahare devleti kötü gösterme niyetleri bilhassa 31 Mart seçimlerinden sonra hızlanmıştır ki, buna tahammül etmek ve görmezden gelmek milli iflasa çanak tutmak demektir" ifadelerine yer verdi.

SÜREÇTE NELER YAŞANDI?

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, Salı günü mazbata yüzde 27 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Abdulahat Arvas'a verilmişti. Aynı gün DEM Parti karara karşı çıkmak için protesto çağrısı yapmış, Parti İl Binası önündeki eylemde polis, Abdullah Zeydan ve beraberindeki DEM Partililere biber gazıyla müdahale etmişti. Valilik ise 15 gün süreyle tüm eylem ve toplantılara yasak getirmişti.

YSK MAZBATAYI İADE ETTİ

Gergin bekleyiş devam ederken Yüksek Seçim Kurulu,AK Parti'nin adayına verilen mazbatayı DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'a iade etti.

2016 YILINDA TUTUKLANMIŞTI

Zeydan, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Hakkari Milletvekili seçildi. 4 Kasım 2016'da tutuklanarak "örgüte yardımdan" 5 yıl, "örgüt propagandası yapmaktan" 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı. Hakkında verilen hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Zeydan, 6 Ocak 2022'de verilen kararla tahliye edildi. Yasaklı haklarının mahkeme tarafından iade edilmesinin ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Zeydan'ın 2024 yerel seçimleri için yaptığı belediye başkan adaylığı başvurusunu kabul etmişti.

ADAY OLDU, FARKLA KAZANDI

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlere resmi olmayan sonuçlara göre; Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 55,48 oyla DEM Parti adayı Abdullah Zeydan kazanmıştı. AK Parti adayı Abdulahat Arvas oyların yüzde 27,15'ini, Yeniden Refah Partisi adayı Abdullah Sadıksoy da yüzde 5,37'sini almıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Belediye Başkanlığı Abdullah Zeydan Devlet Bahçeli Van PKK MHP Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (55)

Reçel Tahin Etsoğan:

Siz bunun böyle esip, gürlediğine bakmayın bu zatı muhteremin imzası ile terörist başı idam edilmedi, bu zatı muhteremle HDP-DEM vekilleri aynı mecliste yan yana oturuyor aynı meclisin lokantasında kebap yiyor...

806
115
yanıtYanıtla
eses:

Bu zatı muhterem hdp li Ahmet TÜRK ü de hapisten çıkarmıştı böyle esip gürlediğine bakmayın..

yanıt451
yanıt61
domdom kursunu:

vatan millet sakarya yaparak malı götürüp çocuklarının hayatını kurtarıyorlar, olan bunlara inanan kendini milliyetçi sanan saflara oluyor.

yanıt487
yanıt71
Nuri Aga:

He Bi ara da urgan atıyordu miting otobüsünde.

yanıt250
yanıt29
Alkurt:

COK SÜKÜR..VATANINI VE TÜRK MILLETINI SEVEN SEVGILI BAHCELI TÜKÜRÜKCÜ ZEYDANA IKI KELIME SÖYLEDI..TESEKKÜR EDERIM..AYRICA,VATANA IHANET EDENLERI TÜRK MILLETI UNUTMAZ..

yanıt75
yanıt244
Osman Çavdarcı:

YSK aday olmasına engel yok demiş halk seçmiş bundan sonra konuşmak havlamak boş halkın güçü budur

504
128
yanıtYanıtla
ORHAN GÜVEN:

Sahi şoförün seni dövdüğü söyleniyor, doğrumu...

471
93
yanıtYanıtla
BozkurtTURK:

Orhan güven in eşiyle dün geceyi beraber gecirdigini söyleyen arkadaşım var bu doğru mu

yanıt88
yanıt308
BozkurtTURK:

İftira atmak böyledir Orhan Güven sizde insanlığın sureti yok

yanıt81
yanıt201
Izzettin Sonmez:

Sen git piskevit boşuna zıvalıyorsun bir plan yaptınız ama planınız tutmadı

394
69
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title