Haberler

Abdullah Gül'den, "Erdoğan'ın yerinde olsanız ne yapardınız?" sorusuna yanıt: Herkesin 'Helal olsun' diyeceği bir ekip kurardım

Güncelleme:

AK Parti'nin kurucularından ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Gül, "Diyelim ki Erdoğan'ın yerinde siz olsanız, baktınız ekonomi bu denli kötüye gidiyor, bu şekilde bu durumdan çıkamam dersiniz herhalde?" sorusuna; "Benim işim herkesin 'Helal olsun çok doğru insanları buldu ve göreve getirdi' diyebileceği bir ekibi kurmak olur ve bu ekibin de kararlı şekilde çalışması için yetkiyi veririm" dedi.

11. Cumhurbaşkanı ve AK Parti'nin kurucularından olan Abdullah Gül, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Ekonomiden siyasete kadar birçok konuya değinen Gül, eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili bir soruyu da yanıtladı.

ERDOĞAN'IN YERİNDE OLSA NE YAPAR?

Uzun zamandır Cumhurbaşkanı Erdoğan'la sadece cenazelerde karşılaşan ve selamlaşmakla yetinen Gül, Karar'dan Mehmet Ocaktan'a konuştu. Eski Cumhurbaşkanı, "Seçim geliyor, diyelim ki Erdoğan'ın yerinde siz olsanız, baktınız ekonomi bu denli kötüye gidiyor, bu şekilde bu durumdan çıkamam dersiniz herhalde?" sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu.

"HELAL OLSUN DENİLECEK BİR EKİP KURARIM"

Gül, bu soruyu şu sözlerle yanıtladı: "Benim yapacağım iş, finans ve iş çevrelerinin, herkesin 'Helal olsun çok doğru insanları buldu ve göreve getirdi' diyebileceği bir ekibi kurmak olur ve bu ekibin de kararlı şekilde çalışması için müsaade eder, yetkiyi veririm. Şimdiye kadar dünyada enflasyon sorunu ilk defa yaşanmıyor ki, iktisat tarihine bakıldığında hangi ülkeler nelerle karşılaştı, ne makaleler yayınlandı, ne teoriler var, daha önce enflasyonla nasıl mücadele edildi ve nasıl bu durumlardan çıkıldı, bütün bunları bilen sağlam bir ekibi iş başına getiririm ve arkasına da siyasi gücü koyarım. Siz bunu deklare edin, inanın enflasyon bugünden düşmeye başlar. Siz iş adamı olsanız ve inansanız ki bir sene sonra her şey çok iyi olacak, bugün ne yaparsınız? Yarışa girersiniz, yeter ki bir sene sonra her şeyin iyi olacağına inanın. Yoksa teknik bir sürü buluşlarla, onun külahı buna bunun külahı ona, bunların hepsi pansuman şeyler, bunların hepsinin yan etkileri var, büyük ayrı problemler ortaya çıkarıyor. Bir problemi kapatayım derken başka bir yerden açık veriyorsunuz. Ama asıl olması gereken sade şekilde enflasyonla mücadele edeceğim diye programı ilan edip bunu da çok kararlı şekilde uygulamak. Bunları sadece seçim kazanıp kaybetme kaygısının da ötesinde Türkiye'nin geleceği açısından bakmak lazım. Çünkü eğer doğru işler yapılmaz, gelecek yılki seçim için popülist politikalar yapılır, yanlış harcamalar içerisine girilir ve ekonomik göstergeler açık gizli çok daha negatif durumlara gelirse, Türkiye'nin gelecek nesillerini etkileyecek bir durum ortaya çıkar. Kim iktidar olursa olsun Türkiye dünyadan daha da kopar ve geriye düşer. Toparlanması da daha zor ve maliyetli olur. Türkiye kaybeder, gelecek nesiller, hepimiz kaybederiz."

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Temel Reis:

Ben oniki eylül dönemlerini yaşayan biri olarak benzin mazot yağ şeker hastane eczane kuyruklarında günlerce bekleyen biri olarak bu ülkeye Erdoğan gibi bir lider gelmedi ve bundan sonra da gelmez Erdoğan iç ve dış düşmanlara rağmen heykeli dikilmesi gereken bir lider

345
225
yanıtYanıtla
Mahmut yıldırım:

sayın erdoğan iktidar oldu ama muktedir hiç bir zaman olamadı.bu kadar iç ve dış düşman varken acımasız olacaksın bu kadar rahatlık tolerans neden???

210
91
yanıtYanıtla
Mavi Mavi:

Ya,helal olsun dedirtmek için kurulan ekip den birileri koltuk makam sevdalısı çıkarsa ne yaparsın sayın Gül?Öyleki makamı elden gidince 360° dönenler bile çıkabilir!insanlarla çalışınca hertürlüsünü görmek mümkün,içini bilemiyorsunuz maalesef!

190
55
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Bunlar hep itiraf niteliğinde açıklamalar. Kısaca 20 yıl boşa geçti veya AKP'yi kimler iktidara taşımış ise onların istedikleri batan bir Türkiye modelini AKP'nin başarmış olmasıdır.

87
157
yanıtYanıtla
by nokta :

batan bir ülke yok küllerinden doğmaya çalışan bir ülke var sancılı bir dönemden geçiyoruz yaşasın tam bağımsız TÜRKİYE

yanıt174
yanıt58
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

by nokta siz de bunu yediniz demek! Her seçim yedirecek bir şey buluyor bunlar.

yanıt24
yanıt66
Yoldas Ramadan:

Yabancı para aşıkları, siz kendi milli paranızdan vazgeçerek döviz denilen ve borsa da devamlı değer kazanan ve kaybeden yabancı parayı satın alıyorsunuz sonra! Emflasyon var, yok efendim iktidarda suç var. Ne kadar nankörsünüz değilmi?

87
49
yanıtYanıtla
Ateş Kral:

Bu ülkeyi bu hale getirdiğimiz için olabilir mi? Artık milletimiz döviz ve borsaya yönelmek zorunda kaldı.

yanıt0
yanıt1
Ateş Kral:

Çünkü halkı mecbur bıraktınız. Enflasyona çözüm bulamıyorsa bu devlet bu ülkenin başından gitsin.

yanıt0
yanıt1
seyfullah aydın:

bu ülkenin yalnız..ailesinin geleceğini değil.. halkınında geleceğini düşünen vatanını seven milletin emanete sahip çıkıp israf etmeyen eşe dosta yandaşa peşkeş çekip üç beş maaşa tenezzül etmeyen yalnış yapanlara korkmadan karşı çıkan siyasetçilere? ihtiyacı var

116
15
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title