Haberler

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Küba'nın Washington Büyükelçilik binasına gerçekleştirilen molotofkokteylli saldırıyı kınadı

Güncelleme:

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Küba'nın Washington Büyükelçilik binasına gerçekleştirilen molotofkokteylli saldırıyı kınadı. Saldırıda yaralanan olmazken, ABD saldırıyı kınadı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Küba'nın Washington Büyükelçilik binasına gerçekleştirilen molotofkokteylli saldırıyı kınadı.

Beyaz Saray'ın yaklaşık 2 mil kuzeyinde bulunan Küba'nın Washington Büyükelçiliği'ne henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından molotofkokteyli saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıda yaralanan olmazken, ABD saldırıyı kınadı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, "Diplomatik tesislere yönelik saldırılar kabul edilemez. Uygun ve zamanında bir soruşturma yapılmasını sağlamak ve desteğimizi sunmak için Küba Büyükelçiliği yetkilileri ve kolluk kuvvetleri yetkilileriyle temas halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodrguez Parrilla ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı "terörizm" olarak nitelendirdi. Parilla, "ABD'deki Küba Büyükelçiliği, iki molotofkokteyli atan bir kişinin terör saldırısının hedefi oldu. Personel zarar görmedi. Küba karşıtı gruplar, cezasızlıktan keyif aldıklarını hissettiklerinde terörizme başvuruyorlar. Bu Küba yetkililerinin, ABD yetkililerini defalarca uyardığı bir konu" diyerek düşüncelerini paylaştı.

Washington D.C'de Adams Morgan semtinde bulunan Küba Büyükelçiliği, dönemin ABD Başkanı Barack Obama'nın 2015 yılında faaliyetlerine yeniden başlamasıyla ülkelerin diplomatik ilişkileri yeniden başlamıştı. ABD ve Küba 2015'ten bu yana resmi bağlarını sürdürse de, Küba'ya yönelik ABD'nin uyguladığı ticari ambargo devam ediyor ve başkanlığı kimin elinde tuttuğuna bağlı olarak ikili ilişkiler dalgalanıyor. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyükelçilik Washington Küba Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title