Haberler

ABD, DTP'ye de Yemek Vermiş

ABD Büyükelçiliği'nin, Kamuoyunun Gündemine Oturan ve Tartışmalara Neden Olan 'Kahvaltı'nın Ardından DTP Muş Milletvekili Sırır Sakık'a da Bir Akşam Yemeği Verdiği Öğrenildi. Ancak, Gizli Bir Yerde.

ABD Büyükelçiliği'nin, kamuoyunun gündemine oturan ve tartışmalara neden olan 'kahvaltı'nın ardından DTP Muş Milletvekili Sırır Sakık'a da bir akşam yemeği verdiği ancak yemeğin rezidans yerine başka bir dairede gerçekleştiği öğrenildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson tarafından bu hafta başında iki ABD Kongre üyesinin yanı sıra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ve Siirt Milletvekili Afif Demirkıran ile eski CHP Milletvekili ve MYK üyesi Mesut Değer, KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi ve Hak-Par Genel Başkanı Sertaç Bucak'ın katıldığı bir kahvaltı verilmişti. Kamuoyunda yankı bulan kahvaltıda Kongre üyelerinin, konukların, Kürtler, PKK, Kuzey Irak ve Irak'ın geleceğiyle

ilgili konularda görüşlerini almak istediklerini söyledikleri ve katılanların bu konuda teker teker görüşlerini açıkladıkları öğrenildi. Kongre üyelerinin ayrıca, "Eve Dönüş" kanunlarının neden başarılı olmadığını sordukları da alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Alınan bilgiye göre, aynı günün akşamında DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'a da akşam yemeği verildi. Ancak yemek rezidans yerine başka bir dairede gerçekleşti. Salı günü akşamı gerçekleştiği öğrenilen 'özel' akşam yemeğine, Büyükelçi Ross Wilson katılmadı, ancak 2 kongre üyesi yemeğe katıldılar. Yine yemekte Büyükelçilik siyasi masadan üst düzey yetkililer de iştirak etti. Burada Sakık'a Amerikalı temsilciler Barzani'nin yerini sordular. Sakık, "Barzani nerede biliyor musunuz?" sorusuna gülümseyerek,

"Beni güldürmeyin, benim bildiğim ABD Türkiye'nin neresinde ne yetişiyor, neresinde tahıl ambarı var, en ince ayrıntısına kadar biliyor. Barzani'nin yerini mi bilmiyor?" diye karşılık verdi. Öğrenildiğine göre, yemek esnasında bazı gazeteciler kendisini telefonla arayarak, sabahki kahvaltı ile ilgili tepkisini almak istediler. Sakık, bu telefonlardan sabah ABD Büyükelçiliği'ndeki kahvaltıya bazı milletvekilleri ile siyasi parti temsilcilerinin katıldığından haberdar oldu. Bunun üzerine Sakık, "Bizi neden

dışlıyorsunuz? Biz cüzzamlı mıyız? Bu kadar insanın oy verdiği bir partiyi kürtlerin temsilcisi görmemek yanlış değil mi?" diyerek, sinirlenip yemekten ayrıldı.

(AU-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title