Haberler

Son saldırı bardağı taşırdı! Biden, İsrail'e yardım için Netanyahu'ya şart koştu

Güncelleme:

Gazze'de World Central Kitchen çalışanlarının İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi sonrası ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Netanyahu'ya, insani yardım görevlilerine yönelik saldırıların "kabul edilemez" olduğunu söyleyen Biden, ABD'nin İsrail'e yapacağı bundan sonraki yardımların "sivilleri korumaya dönük adımlar atmasına" bağlı olacağını ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'de görev yapan insani yardım görevlilerine yönelik saldırıların "kabul edilemez" olduğunu ve ABD'nin İsrail'e yapacağı bundan sonraki yardımların "sivilleri korumaya dönük adımlar atmasına" bağlı olacağını söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü ve Gazze'deki son saldırıları ele aldı.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

BİDEN: SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Biden, görüşmede, Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının İsrail tarafından öldürülmesini gündeme getirerek, WCK ve bölgede görev yapan insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırıların ve Gazze'deki insani durumun "kabul edilemez" olduğunu vurguladı.

"ACİL ATEŞKES GEREKLİ"

İsrail'in sivil kayıplar, insani durum ve yardım görevlilerinin korunması konularında somut, spesifik ve ölçülebilir adımlar atmasını beklediklerini kaydeden Biden, Gazze'de insani durumun düzeltilebilmesi ve masum sivillerin korunması için "acil ateşkesin gerekli olduğunu" belirtti.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

ABD YARDIMLARI SİVİLLERİ KORUMAYA YÖNELİK ADIMLARA BAĞLI OLACAK

Diğer yandan Biden, Netanyahu'ya, "ABD'nin Gazze bağlamında bundan sonraki İsrail yardımlarının sivilleri ve insani yardım görevlilerini korumaya dönük atacağı adımlara bağlı olacağını" iletti. Biden ayrıca rehinelerin serbest kalması için İsrail'in bir an önce ateşkesle ilgili müzakereleri tamamlaması gerektiğini de dile getirdi.

Görüşmede ayrıca İran'la ilgili bölgesel tehditlerin de ele alındığı ve Biden'ın İsrail'e "her türlü tehdide karşı güçlü destek vermeye devam edeceğini" söylediği belirtildi.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

ABD Başkanı Biden, WCK yardım kuruluşunda çalışan 7 yardım görevlisinin İsrail saldırısında Gazze'de öldürülmesini "büyük üzüntüyle" karşıladığını ifade etmiş ve İsrail'den kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma beklediklerini açıklamıştı.

WCK ÇALIŞANLARININ ÖLDÜRÜLMESİ

İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda World Central Kitchen'ın çalışanları yaşamını yitirmişti. WCK'den yapılan açıklamada, saldırıda ölen 7 çalışanın Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olduğu belirtilmişti.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

Açıklamada, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu kaydedilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise WCK çalışanlarının öldürülmesinde "kasıt olmadığını" savunarak, "Savaşlarda bu tür olaylar olur, bunu sonuna kadar araştıracağız. İlgili hükümetlerle iletişim halindeyiz. Bunun yeniden olmaması için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Joe Biden İsrail Gazze İnsan Hakları Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (33)

Ahmet Araç:

Hepsi şov tamamen boş laf medyayı dünyayı oyalamaya çalışıyorlar

258
2
yanıtYanıtla
mahmut süt:

zalimler için yaşasın cehennem peygamber katilleri değil mi bu yahudiler

yanıt8
yanıt0
Zebra 21:

Medya da İsrail in elinde

yanıt132
yanıt3
Lütfi Erdonmez:

Silah yardımı yapanlar şavaş suçu işliyor

150
4
yanıtYanıtla
Spectrum:

Bundan sonra derken, hangi sonrası? Kısır döngüye girdin herhalde bitmeyen bir son içindesin sayın Bunak

105
1
yanıtYanıtla
Ali Pekbalci:

Sizin bir hesabınız varsa Ama şunu unutmayın ki Allah'ın da bir hesabı var.Bir gün gelir bu yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz.

102
1
yanıtYanıtla
Ayhan Kökemli:

Zalimin de ,destekçilerinin de Allah belasını verecektir.Mazlumların ahı yerde kalmaz.

yanıt64
yanıt0
Senrey26:

bir göremedik gitti , asırlardır hep aynı bahane. geciken adalet adalet değildir, ve kimsede geciktiğini bile görmedi.

yanıt10
yanıt6
ibrahim eren:

Senrey26 sen küçük beyninle kendi zaman diliminde bekliyorsun.Geniş zaman diliminde gerçekleşecektir.Ama tabi sen onu hoca pamuğu tıkayınca göreceksin

yanıt2
yanıt1
Öznur:

İğrençlik ayyuka çıkmış

83
0
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title