Haberler

ABB Meclis Başkan Vekili Ünal, ABB Yavaş'ın yolsuzluk iddialarına ilişkin konuştu

Güncelleme:

ABB Meclis Başkan Vekili Ünal, ABB Yavaş'ın yolsuzluk iddialarına ilişkin konuştu ABB Meclis Başkan Vekili Ünal: "Onunla ilgili ciddi bir dosya hazırlandı.

ABB Meclis Başkan Vekili Ünal, ABB Yavaş'ın yolsuzluk iddialarına ilişkin konuştu

ABB Meclis Başkan Vekili Ünal: "Onunla ilgili ciddi bir dosya hazırlandı. O dosyada 7 milyar TL'lik yolsuzluk yapıldığı ile ilgili ciddi iddialar var"

"Mansur Yavaş'ın bir dahaki dönem seçileceğini düşünmüyorum. Aday bile olacağını düşünmüyorum"

ANKARA - AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, ABB'nin yolsuzluk iddialarına ilişkin, "Denetim komisyonu mart ayına kadar çalışıyor nisan 'da meclise sunum yapıyor. Onunla ilgili ciddi bir dosya hazırlandı. O dosyada 7 milyar TL'lik yolsuzluk yapıldığı ile ilgili ciddi iddialar var" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a eleştirilerde bulundu. Ünal, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. 2023 yılı için 58 milyar TL bütçe verildiğini hatırlatan Ünal, "Mansur Yavaş seçimden önce 'Ankara'nın kaynakları var, kaynaklarla neler yapılmaz ki' 58 kilometre metro yapacağını, yolları yeniden yapacağını ve Ankara ile ciddi kaynaklar oluşturacağını söylemişti. Gelinen noktada 4 buçuk yıl sonra 4 milyar TL kredi talep ediyor bunu da memur ve işçi maaşlarını artırmak için istiyorum diyor. 2023 yılı için 58 milyar TL bütçe verdik. 58 milyarlık bütçe ne oldu da 4 milyar TL bütçe isteyerek işçi maaşlarını artırmayı düşünüyor. Maalesef hem belediyemiz iflas etmiştir hem de Mansur Yavaş 4 buçuk yıllık süreçte para kullanmayı becerememiştir, kaynakta üretememiştir" diye konuştu.

Ankara'da alt yapıyla ilgili bir çalışma yapılmadığını söyleyen Ünal, "Alt yapı ile ilgili zamanında çalışma yapmazsanız sıkıntılar oluşur. Mazgallarla ilgili kaç defa mazgalların temizlenmediğin fotoğraflarla gösterdim. 4 buçuk yıldır mazgallar temizlenmiyor. Ciddi olarak mazgallar tıkalı. Tıkalı olduğu içinde yağmur yağdığında dereye akmıyor, logardan aşağıya inmiyor. Birikim yapıyor ve çok ciddi sıkıntılara sebebiyet veriyor, sellere meydan veriyor. Yazın yapılması gereken lavların temizliği, pisliklerin gözden geçirilmesi ve temizlenmesi gibi iş ve işleyişlerin yapılması gerekiyor. Bunlar rutin temizlik, yapılmazsa sıkıntılar çoğalır" ifadelerini kullandı.

Kuzey Ankara yolundaki tünellerin onarım çalışmalara ilişkin eleştirilerde bulunan Ünal, AK Parti döneminde tünellerin ve alt geçitlerin açıldığını ifade etti. Ünal, daha sonra sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kuzey Ankara yolundaki tünellerin tamiratları, onarımları ile ilgili daha önce iki yeri dört ayda bitireceğini söylemişti Mansur Yavaş ama maalesef bitiremedi. Tek yeri bile uzun sürede bitiremedi, insanlar çok mağdur oldu. Ankara protokol yolu, çok kullanılan bir yol. Bu kadar uzun süre kapalı kalması çok uygun bir süre değil. AK Parti döneminde 60, 70 günde yapılan tüneller, alt geçitler biliyoruz biz. Bu dönemde ihalelerin yavaş yürümesi veya iş bilmemezlikten kaynaklı sıkıntılar olduğunu görüyoruz."

Mansur Yavaş'ın bu dönemde aday bile olamayacağını vurgulayan Ünal,"

Mansur Yavaş bu dönemde başarılı oldu mu ki düşünelim? 4 buçuk yıllık süreçte getirdiği durum ortada. Ne doğru düzgün bir çalışması var, ne alt yapı çalışması var. Toplu taşıma ile ilgili yeni bir çalışması ve düzeni var. Su rejimi ile ilgili yeni bir havza gelişimi var. Maalesef ne vizyon var ne ciddi bir ekibi var. Ankara'yı Mansur Yavaş, şu süreçte geriye götürmüştür. 4 buçuk yıllık dönem Ankara'nın kaybolan yıllarıdır. Mansur Yavaş'ın bir dahaki dönem seçileceğini düşünmüyorum. Aday bile olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"Mansur Yavaş, EYT kapsamında emekli olan işçilerimizin 6 aydır hakkını vermiyor"

EYT kapsamında emekli olan işçilerin 6 aydır hakkını vermediklerini belirten Ünal,

"Mansur Bey gelmeden önce 'EYT'lilerle ilgili sıkıntıları ben gidereceğim' demişti. AK Parti emeklilerle ilgili kanun çıkardı ama maalesef Ankara Büyükşehir Belediyesi, EYT kapsamında emekli olan işçilerimizin 6 aydır hakkını vermiyor. 6 aydır emekli olmuş kardeşlerimiz mağdur, tazminatlarını vermiyor. 2 yıl önce işçilerin sözleşmelerini değiştirmişti. Sözleşmeler değiştiği için arkadaşlarımızın maaşları şu an çok sıkıntıya girdi. Çok sıkıntılı, düşük maaş alan arkadaşlarımız var. Eskiden çok daha iyiydi skala ama maalesef şimdi düştü. İşçilerin çoğu bu dönemde çok şikayetçiler maaşların yatırılmadığı, maaşların düzensiz olduğu ile ilgili. Son dönemde 'biraz artırdım' diyor ama Mansur Yavaş, işçilerin maaşlarını tam olarak vermiş değil. Maaş artırımı konusunda bize kredi talebinde bulunuyor. Bu çok yanlış ve acizce durum" dedi.

"Dosyada 7 milyar TL'lik yolsuzluk yapıldığı ile ilgili ciddi iddialar var"

ABB'ni 7 milyar TL'lik yaptığına dair iddialar olduğunu aktaran Ünal, "Denetim komisyonu ocak ayına kadar kuruluyor. Denetim komisyonu mart ayına kadar çalışıyor nisan 'da meclise sunum yapıyor. Onunla ilgili ciddi bir dosya hazırlandı. O dosyada 7 milyar TL'lik yolsuzluk yapıldığı ile ilgili ciddi iddialar var. Bu ciddi iddiaları ben meclis başkan vekili olarak değerlendirdim. Ciddi bulgular da bulduğumuz için 7 tane ayrı suç duyurusunda bulunduk. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında inceleme devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title