Haberler

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Ukrayna'da

Güncelleme:

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. Borrell, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunmasına destek vermek için Kiev'de bulunduğunu belirtti.

- AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Kiev'de

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Zelenskiy ile bir araya geldi

KİEV - Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün başlayan sürpriz Ukrayna ziyareti kapsamında başkent Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, dün sürpriz şekilde Ukrayna'nın Odesa kentini ziyaret etmesinin ardından başkent Kiev'e geldi. Borrell, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi.

Borrell yaptığı açıklamada, "Ölen askerlerin anısını onurlandırmak ve şu anda Ukrayna'yı Rusya'nın haksız saldırganlığına karşı savunan ve ortak değerlerimiz için mücadele edenlere destek vermek için Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile birlikte Kiev'de bulunmaktan dolayı onur duyuyorum" dedi.

"Ukrayna için uzun vadeli güvenlik taahhütleri hazırlıyoruz"

Borrell daha sonra Ukrayna'daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi. Borrell, Bakan Umerov ile yaptığı görüşme hakkında, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşı hepimiz için varoluşsal bir tehdittir. Bakan Umerov ile yaptığımız ilk yüz yüze toplantıda AB'nin sürekli askeri yardımını ele aldık. Ukrayna'nın daha hızlı şekilde daha fazla silaha ihtiyacı var. Ukrayna için uzun vadeli güvenlik taahhütleri hazırlıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Vladimir Zelenskiy Avrupa Birliği Ukrayna Rusya Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title