Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: "Ülkemizde, demokrasi, barış ve özgürlükler yeniden hakim olana kadar onurlu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz"

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Ülkemizde, demokrasi, barış ve özgürlükler yeniden hakim olana kadar onurlu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Tamaylıgil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, bugünün, " Türkiye'de hiçbir zaman, bu dönem olduğu kadar özgürlük, demokrasi, adalet ve toplumsal barış arayışı içinde yaşanmadığını" iddia etti.

AK Parti'nin kadın erkek eşitliğine inanmadığını öne süren Tamaylıgil, şu görüşleri savundu:

"AKP, toplumun her kesimine uyguladığı ötekileştirme politikasını, biz kadınlar üzerinde uygulamak istiyor. Kadının bedeni, kıyafeti ve sosyal hayatı üzerindeki özgür karar alma hakkını yok etmeye çalışanlara, en büyük hesabı Cumhuriyet kadınları soracaktır. 'Dünyada her şey kadının eseridir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'li kadınlara bugün her zamankinden daha büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde, demokrasi, barış ve özgürlükler yeniden hakim olana kadar, onurlu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Bihlun Tamaylıgil Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title