Haberler

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bir parti daha isim telaffuz etti

Güncelleme:

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin'in "Cumhurbaşkanı adayımız Ahmet Davutoğlu'dur" açıklamasından sonra 6'lı masadaki bir partiden daha adaylık konusunda öneri geldi. Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya milletvekili Abdülkadir Karaduman, "Genel başkanım Temel Karamollaoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim" dedi.

Türkiye 2023 seçimlerine kilitlenmişken Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde 6'lı masadaki partilerden biri olan Gelecek Partisi'nden "Adayımız Ahmet Davutoğlu'dur" şeklinde bir açıklama yapılmış ve bu çıkış gündeme bomba gibi düşmüştü. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin'in bu sözlerinin yankıları sürerken sürpriz bir değerlendirme de masanın bir diğer ortaklarından olan Saadet Partisi'nden geldi.

"ADAY OLMASI KANAATİNDEYİM"

Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı ve Konya milletvekili Abdülkadir Karaduman, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olması gerektiği yönünde yöneltilen soruya "Her siyasetçinin gönünde yatan aday kendi partisinin genel başkanıdır. Ben de bir Saadet Partili olarak, gönlümden geçen, hem kendi partim hem de Milli İttifakı adına genel başkanım Temel Karamollaoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim" cevabını verdi.

OLUMLU YANLARINI SIRALADI

Açıklamasının devamında Karamollaoğlu'nun olumlu yanlarını sıralayan Karaduman, "Hem bilge kişiliğiyle hem siyasi tecrübesiyle, hem Türkiye'deki bürokrasi geleceğine dair yatkınlığıyla, birikimiyle, her toplum kesimiyle çok rahat ilişki kurabilme kabiliyetiyle birlikte, kendisinin aday olması gerektiği kanaatinde olan insanlardan sadece biriyim" şeklinde konuştu.

KARAMOLLAOĞLU SICAK BAKMIYOR

Öte yandan geçtiğimiz aylarda cumhurbaşkanı adayı olmaya sıcak bakmadığını ifade eden Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "6'lı masanın gündeminde cumhurbaşkanı adayı bugüne kadar hiç bulunmadı, hiç konuşmadık bu konuyu. Konuşulan şu oldu; yeri geldiğinde adaylık konusu ittifakla karara bağlanmalı, mümkünse tek bir adayla seçime gidilmeli. Onun ötesinde hiçbir görüşme yok. Ben aday olmayı pek düşünmüyorum." demişti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Temel Karamollaoğlu 6'lı Masa Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek? MİRKETLER NEDEN ÖLÜR? Mirketler sevdiğini başkasıyla görünce ölür mü?
500

Yorumlar (11)

ALİCAN:

6 1 li masada Başkan Erdoğana karşı öyle bir nefret var ki kazanacağını bilsinler bir ermeniyi bir yahudiyi aday gösterirler. CHP ve HDP yi anlıyorum ama diğerlerindeki kuyruk acılarını anlamıyorum.. Bunlar CHP ve HDP nin kuyruklarına takılmakla baştan kaybettiler

67
30
yanıtYanıtla
Fatih :

hahah hepsinin adayı farklı belliki. o yüzden ortak bir aday belirleyemiyorlar.

64
22
yanıtYanıtla
mert barlik:

Sizin henüz bir adayınız bile yokken bizim cumhurbaşkanımız bile belli ??

44
22
yanıtYanıtla
ferfer:

gelecek partisi zafer partisi yok efendim saadet partisi falan filan bunların oy oranları 0,1-2-3 diye gidiyor toplasan yüzde 1 ya eder ya etmez fikir beyan etme şansı yok gel deyince gelecek git deyince gidecek başka bi numara olmaz bunlardan

48
4
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

haddinizi bilin oy yüzdelerinize göre konuşun:)

24
8
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

bazıları demokrasinin, tartışarak karar almanın ne olduğunu unuttuklarından ya da alışık olmadıklarından bu gibi şeyleri makaraya alıyor onlar bir kişinin kaval çalıp kendilerini gütmelerine alıştıklarından bu durumu garipsiyorlar..... alışacaklar netekim

5
23
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

Senin demokrasi tanımına da uymuyor bunlar üzgünüm. O kavalı alacak bir kisiyi belirleyemiyorlar daha. Çok gördük senin o çok başlı sözde demokratik koalisyonlari, ulkeye ne faydalari oldu bir söyle?

yanıt15
yanıt4
DODOK DODOK:

Masayı hayretler içinde takip ediyorum, aldıkları tek karar; bizden Cumhurbaşkanı olmaz kararı...

27
1
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

O masanın kendisi internette sanal ortamda satılsa,3 - 5 bir şeyler veren olabilir ama nakliyesi çok tutar o yüzden onu da alan olmaz ..

19
2
yanıtYanıtla
ferfer:

al birini vur ötekine vatandaşın durumu hiç değişmiyor ama saltanat sürenler sürekli değişiyor koltuk tatlı tabi

9
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title