Haberler

6'lı Masa ortağı Gültekin Uysal: Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasaya göre aday olamaz, itiraz edeceğiz

Güncelleme:

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, bugün İYİ Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 6'lı Masa toplantısı öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde aday olamayacağını belirten Uysal, muhalefetin bu konuda sessiz kaldığı eleştirilerine "Bu konuda yapılacak iki şey var. Birincisi bunu topluma anlatmak, ikincisi de adaylığına itiraz etmek. Harekete geçiyoruz, hem topluma anlatacağız ve hem de itiraz edeceğiz" dedi.

6'lı Masa'nın en kritik toplantılarından biri bugün İYİ Parti'nin ev sahipliğinde yapılacak. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının isminin ilk kez gündeme geleceği görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta gerçekleşmesi beklenen seçimlerde aday olamayacağını ve adaylığına itiraz edeceklerini söyledi.

"ERKEN SEÇİM İSTEDİĞİMİZDE DEMEDİĞİNİ BIRAKMAYANLAR..."

Uysal, seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesi ve 6'lı Masa'ya bu konuda getirilen eleştirilere dair, "Biz erken seçim istediğimizde söylemediklerini bırakmayanlar, şimdi uzlaşıp Meclis'ten karar çıkartmayı istiyor. Meclis bu kararı almadığında tek yol var, Cumhurbaşkanı'nın karar alması. O karar alınınca da seçim istedikleri tarihte yapılır" şeklinde konuştu.

"TOPLUMA ANLATACAĞIZ VE İTİRAZ EDECEĞİZ"

Meclis'in değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararı alması halinde üçüncü kez aday olduğu tartışmasının başlayacağını, muhalefetin bu konuda sessiz kalmakla eleştirildiği konusunda ise Uysal, şöyle konuştu; "Anayasa'ya göre aday olamaz. Bu konuda yapılacak iki şey var. Birincisi bunu topluma anlatmak, ikincisi de adaylığına itiraz ederek, bu itirazın haklılığını yüksek sesle söylemek. Bunların hepsini yapacağız. Topluma anlatacağız ve itiraz edeceğiz"

"DİĞER ÇALIŞMALARIMIZA DA BAKILMALI"

Uysal, 6'lı Masa'nın aday belirleme ve liste çalışmalarına odaklanıldığını ancak diğer önemli çalışmalarına da bakılması gerektiğini söyledi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Gültekin Uysal Demokrat Parti Demokrat Parti İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

rap düelloları:

Diğer çalışmalarınıza da bakalım bakalım da, bu çalışmalarınız nelerdir bunu sizin haricinizde bilen var mı?

39
4
yanıtYanıtla
Hasan:

6 li masanın son umudu Tayyip Erdoğan Aday Olamaz. Adamların Seçim projesi bu :) yazık ki ne yazık 6 tane ilk okul talebesi başkanlık yarışına girdiği zaman bile bunların yapacağı hareketleri yapmayacağına eminim.

27
7
yanıtYanıtla
x girilmez:

Hahahah korkunun gözünü seveyim ne oldu paçanız mı tutuştu

15
9
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Cumhurdan, Milletten korkuyorsanız.....Niçin Parti kurup Seçime giriyor sunuz. Biraz Mert olun,mert...

11
1
yanıtYanıtla
Doğan Güzel:

Yargıyı tehdit edenlerden mi bahsediyorsun mert olun dedikleriniz imamoglunu içeriye neden attı o kadar mertlerse?

yanıt2
yanıt1
Qwe Qwe:

İmamoğlu nu içeriye mi attılar :) yahu RTE nin karşısındaki seçmen gerçekten gelecek vaadediyor maşallah :))

yanıt0
yanıt1
Umit Cetin:

Baktı ki kazanamayacaklar hemen aday olamaz şimdiye kadar neredeydiler acaba halk seçecek siz değil

6
0
yanıtYanıtla
BİRİSİ:

NEYAPTINIZ ETTİNİZ OLMUYOR SİZDE İYİ BİLİYORSUNUZKİ 6NIZ 1 ERDOGAN ETMEYECEK KAYBEDECEKSİNİZ 20 YIL OLDUGU GİBİ ŞİMDİ ÇAREYİ BAŞKA YOLLARDA ARAMAYA BAŞLADINIZ SAYIN 6LI ( SAMİMİYETSİZLER.)

3
2
yanıtYanıtla
Gurbetci :

Bu adam kim taniyan varmi

3
0
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Anca itiraz edersiniz zaten, başka yaptığınız bir şey yok :)

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title