Haberler

"43. Babaeski Tarım Festivali"

CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: "Her kim olursa olsun, bu bölgede, Türkiye'de tarımı yok etmeye, çiftçiyi yoksullaştırmaya, geçimini sağlayamamaya ve ipoteklerle, borçlarla, harçlarla gününü kurtarmaya mecbur ettiyse, toprağın soracağı hesap gibi çiftçinin de soracağı hesap yakındır"

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "Her kim olursa olsun, bu bölgede, Türkiye'de tarımı yok etmeye, çiftçiyi yoksullaştırmaya, geçimini sağlayamamaya ve ipoteklerle, borçlarla, harçlarla gününü kurtarmaya mecbur ettiyse, toprağın soracağı hesap gibi çiftçinin de soracağı hesap yakındır" dedi.

"43. Babaeski Tarım Festivali"'nin açılışı, CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil'in de katıldığı törenle yapıldı.

Tören, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Anıta çelenk konulmasının ardından, Tamayligil, Babaeski Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye Başkanı Hacı ve vatandaşların bulunduğu kortej, Gündüz Onat Festival Alanı'na yürüdü.

Festival alanında konuşma yapan Tamaylıgil, dünyada insanların kendisini kandırdığı kadar kimsenin kimseyi kandıramayacağını söyledi.

Dünyada çok sayıda insanın haritaları yeniden oluşturma hevesi sonucu öldüğünü anlatan Tamaylıgil, "Şimdi çıkıp gözyaşları dökülüyor. Gözyaşları hiçbir zaman vicdanların itfaiyesi olamaz. Vicdan hayatta her zaman en önemli hesap verilecek noktadır. O gözyaşını dökmeyenler şimdi vicdanlarının ateşini söndürme derdindeler" diye konuştu.

Tamaylıgil, dünyanın kan ağladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Dünyada büyük adam olmaya heveslenenler, sadece ve sadece adam olmayı başaramadıkları için dünyada insanlar, mazlumlar kan ağlıyor, kan dökülüyor. Ama unutulmasın bu ülke barış ve kardeşliği, dostluk ve birlikteliği Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesinden almıştır. Bu, ülkeyi sonuna kadar yaşatacaktır."

Festivallerin, insanların birlikte olma günleri olduğunu ifade eden Tamaylıgil, Türkiye'nin artık buğday, ayçiçeği, sebze ve meyve ithal eden bir ülke haline geldiğini savundu.

Çiftçinin zor günler geçirdiğini söyleyen Tamaylıgil, "Fındık üreticisi... Türkiye artık Amerika'dan fındık ithal ediyor. Kayısı üreticisi... Türkiye kuru kayısı ithal ediyor. Ekonomiyi yönetenler, binmişler birer tane mumdan kayığa, ateş denizini geçmeye çalışıyorlar. Bu sandalın kürekleri onları kurtarmaz. Çünkü o sandalı kendi üretimimize bağlamadık biz. Keşke bizim ayçiçeğimiz, gündöndümüz, çiftçisinin, üreticisinin yüzünü güldürebilseydi. Keşke hasatlar kesat olmayıp harmanlar darmadağın olmasaydı. Ama Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bu milletin çiftçisi efendisidir. O, efendiliği yapacak, bereketine de toprağına da ürününe de sahip çıkacaktır. Her kim olursa olsun, bu bölgede, Türkiye'de tarımı yok etmeye, çiftçiyi yoksullaştırmaya, geçimini sağlayamamaya ve ipoteklerle, borçlarla, harçlarla gününü kurtarmaya mecbur ettiyse, toprağın soracağı hesap gibi çiftçinin de soracağı hesap yakındır" şeklinde konuştu.

Festivalin 30 Ağustos'ta sona ereceği belirtildi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Bihlun Tamaylıgil Babaeski Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title