Haberler

321 DTP'liden 'Sayın' Küstahlığı

Öcalan'a 'Sayın' Olarak Hitap Edilmesine Açılan Soruşturmaları Protesto Etmek İçin 321 DTP'li, Yazılı Dilekçe Vererek, 'Sayın Abdullah Öcalan' Diyorum Şeklinde Kendini İhbar Etti.

PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'a "Sayın" olarak hitap edilmesine açılan soruşturmaları protesto etmek için aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu 321 DTP'li, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı dilekçe vererek, "Sayın Abdullah Öcalan" diyorum şeklinde kendini ihbar etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Adliye Sarayı çevresinde açıklaması yapan DTP'liler, "Sayın Abdullah Öcalan" hitabının suç unsuru sayılmasını protesto etti. Kalabalık grup adına açıklama yapan, Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) Genel Sekreteri Mehmet Umaç, Ortadoğu'da Kürtlerin temel hak ve özgürlük taleplerinin reddi, inkarı ve çözümsüzlüğe gidildiğini belirterek şunları söyledi: "Daha önce Kürt kelimesine karşı olan tahammülsüzlüğün yerini bu günde "Sayın Öcalan" hitabı almıştır. Bugüne kadar binlerce soruşturma başlatılıp, yüzlerce yurttaş, yönetici, aydın siyasetçi ceza almıştır. En son avukatlarının resmi mercilere yaptıkları başvurularda geçen sayın sözcüğü nedeniyle soruşturma başlatılmıştır. Eğer sayın olarak hitap etmek suç ise ben de sayın Abdullah Öcalan diyorum ve bu suçu işleyip kendimi ihbar ediyorum"dedi.

Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, DTP Diyarbakır İl Başkanı Necdet Atalay'ın da bulunduğu toplam 321 kişi, "Eğer sayın olarak hitap etmek suç ise ben de sayın Abdullah Öcalan diyorum ve bu suçu işleyip kendimi ihbar ediyorum" şeklinde savcılığa dilekçe verdi. DTP'lilerin savcılığa yaptığı şikayeti takip eden Diyarbakır Kanal 21 Televizyonu Kameramanı Şaban Yılmaz yere düşünce kamerası kırıldı.

(AYŞ-ZG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title