Haberler

31 Mart sonrası ilk kayyum! CHP'nin kazandığı ilçeyi vali yardımcısı yönetecek

Güncelleme:

CHP'nin önde tamamladığı ancak seçimlerin iptal edildiği Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine kayyum atandı. 2 Haziran'daki tekrar seçimine kadar belediyeyi vali yardımcısı yönetecek.

CHP'nin kazanması sonrası MHP'nin itirazları ile Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçimler iptal edilmişti. İlçe 2 Haziran'da tekrar sandık başına giderek belediye başkanını seçecek.

SEÇİME KADAR KOLTUKTA VALİ YARDIMCISI OTURACAK

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre bu süre zarfında belediye başkanlığı görevini vekaleten Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş yürütecek. Valilik tarafından yapılan duyuruda "31 Mart 2024 tarihinde ilimiz Pınarbaşı ilçesinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilerek 02 Haziran 2024 tarihinde yenilenmesine karar verilmiştir. Pınarbaşı Belediye Başkanlığına, seçimlerin yenileneceği tarih olan 02 Haziran 2024 tarihine kadar Valilik Makamının oluru ile Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş görevlendirilmiştir" denildi.

31 Mart sonrası ilk kayyum! CHP'nin kazandığı ilçeyi vali yardımcısı yönetecek

CHP'NİN İTİRAZINA RET

CHP'nin, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin tekrarlanması kararına itirazı, İl Seçim Kurulunca reddedilmişti.

KİM NE KADAR OY ALMIŞTI?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre; ilçede CHP'nin adayı Deniz Yağan 5 bin 82, MHP'nin adayı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy almıştı. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, 3 Nisan'da, mühürsüz torba teslimi nedeniyle Pınarbaşı Belediye Başkanlığı ve İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin iptaline, seçimin 2 Haziran 2024 Pazar günü yenilenmesine karar vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Pınarbaşı Pınarbaşı Kayseri Kayyum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500

Yorumlar (22)

Hakan:

İl seçim kurulu değil, isimleri AKP seçim kurulu olmalıydı.

316
149
yanıtYanıtla
Hasan Issız:

Niye siz itiraz ettiğinizde sizin lehinize karar verince CHP il ve YSK mı oluyor.

yanıt148
yanıt139
Halil Yılmaz:

Kamudaki saltanatlarıda çökecek

yanıt134
yanıt76
sinan çayırcı:

Hakannn hakannn

yanıt7
yanıt1
yasin yaşaran:

NE YSK ya guven var ne de TUIK kurumuna her yer lacka yalan dolan

203
45
yanıtYanıtla
Serkan Keleş:

Bu nasıl habercilik ya ilk kayyum ne demek kim yönetecekti başka. Bazen diyorum az bile yapıyorlar bu gaztecilere.

87
105
yanıtYanıtla
Ali Murat Gokcan:

tek adam yönetiminin kimseye bi faydası olmadığı 10 yıl sonra açıklık kazandı giden bizim ömrümüzden gidiyo

115
64
yanıtYanıtla
sadi toprak:

Parlamenter sistem ve koalisyon hükümetleri dönemleri ne güzeldi değil mi.? İstedikleri zaman seçilmiş hükümete darbe yapılabiliyor, Başbakan tehdit edilebiliyor,Cumhurbanı seçimlerinde mecliste filmler dönebiliyordu. Şimdi Cumhurbaşkanı adayı oluyorsun yüzde 50,01 i alan babayiğit CB oluyor. Kararlar daha hızlı alınabiliyor, devlet şimdi daha etkin ve hızlı

yanıt4
yanıt9
faruk merttürk:

Erken seçim şart.

109
57
yanıtYanıtla
eser korkmaz:

şart tabiki CHP bu kadar oy alamaz genel seçimde erken seçim olmazsa siz uzun süre şımarık lık yaparsınız

yanıt1
yanıt1
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title