Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları düzenlendi

Güncelleme:

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında çelenk sunma töreni düzenlendi. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yapılan törenlerde çelenkler Atatürk Anıtları'na sunuldu.

TRAKYA genelinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çelenk sunma törenleriyle başladı.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çelenk sunma törenleri gerçekleştirildi. Edirne'deki tören, kent merkezindeki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Törene Edirne Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Vali Sezer, Garnizon Komutanı Acar ve Belediye Başkanı Gürkan'ın anıta çelenk sunduğu tören, saygı duruşu ve istiklal marşı ile sona erdi.

SELİMİYE CAMİSİ'NE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Kentte ayrıca Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Selimiye Camisi ile Eski Cami'ye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Türk bayrakları asıldı. İki caminin minareleri ve kubbelerinin ön taraflarına asılan bayrakların, kutlamalar bitene kadar dalgalanacağı belirtildi.

TEKİRDAĞ'DA VALİLİK ÖNÜNDE TÖREN

Tekirdağ'da da 29 Ekim Cumhuriyet'in 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde valilik önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Vali Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Soytürk, Garnizon Komutanı Uğurlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşının okunduğu tören, Vali Soytürk'ün şeref defterini imzalamasının ardından sona erdi.

KIRKLARELİ'NDE ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MEYDANINDA TÖREN DÜZENLENDİ

Kırklareli'nde ise Valilik önünde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunuldu. Törene, Tekirdağ Valisi Birol Ekici, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, protokol üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı. Vali Ekici, Tugay Komutanı Arıkan ve Belediye Başkanı Kesimoğlu'nun anıta çelenk sunduğu tören saygı duruşu ve istikla marşının okunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Bayramı Kırklareli Tekirdağ 29 Ekim Edirne Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title