Haberler

2017 Yılı Bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonunda

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, "Birileri gidip yurt dışında, oralarda, buralarda ülkesini şikayet edip 'burada OHAL var, terör var' deyip kanallarda boy boy açıklamalar yaparsa doğal olarak da bundan en fazla Antalya etkilenir." dedi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, "Birileri gidip yurt dışında, oralarda, buralarda ülkesini şikayet edip 'burada OHAL var, terör var' deyip kanallarda boy boy açıklamalar yaparsa doğal olarak da bundan en fazla Antalya etkilenir." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, en fazla bakanın değiştiği bakanlıklardan birinin Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu belirtti. Kültür alanında sansür yapılmamasını isteyen Kuşoğlu, sanatçıların daha bağımsız ve özgür olmasının özerk yapıyla sağlanabileceğini bildirdi.

MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Bakanlığın, Kültür Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı şekilde iki ayrı müstakil bakanlık olması gerektiğini belirtti. İhsanoğlu, zengin turistlerin Türkiye'ye gelmesi için çalışmalar yürütülmesinin önemine dikkati çekti.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, köklü kültürel eserlerin turizm alanında değerlendirilebileceğine işaret etti. Şanlıurfa'nın dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Cevheri, bu niteliğin turizm alanında değerlendirilmesinin fayda sağlayacağını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, turizmin, doğrudan döviz kazandıran bir sektör olduğuna değinerek, bu yıl gerek turist sayısında gerekse gelirde ciddi bir kaybın olduğunu belirtti. Sadece Rusya'yla Türk turizminin kurtulayacağını vurgulayan Budak, Avrupa pazarında da önemli eksikliklerin bulunduğunu dile getirdi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, turizmdeki sıkıntının çözülmesi için ilgili sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışılmasını istedi. Belli bir turizm anlayışının bulunmadığını savunan Günal, bu alandaki yapısal önlemlere ilişkin bir yasa çalışması yapıldığı takdirde buna destek olacaklarını ifade etti.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti iktidarının 14 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığının önemini anlayamadığını, Bakanlığa ayrılan bütçenin de yetersiz olduğunu iddia etti. Şu anda beş yıldızlı bin 500 otelin satılık olduğunu ileri süren Yıldız, "Bizim derdimiz Türkiye. 2017'yi nasıl kurtaracağız, bizim derdimiz bu." diye konuştu.

Yıldız, turizmi geliştirmek için bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, turizm alanında bir çerçeve kanun yapılmasının önemine işaret ederek, bölgesel bazlı tanıtımlar yapılması gerektiğine dikkati çekti. Enç, "İmaj tek başına Kültür ve Turizm Bakanlığının yapabileceği bir şey değil. Birileri gidip yurt dışında, oralarda, buralarda ülkesini şikayet edip 'burada OHAL var, terör var' deyip kanallarda boy boy açıklamalar yaparsa doğal olarak da bundan en fazla Antalya etkilenir." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'nin yönelimini hak, hukuk ve özgürlükler yönünde belirlemediği takdirde turizmin de bundan olumsuz etkileneceğine değindi. Bekaroğlu, "Yeni bir Türkiye, 2023'ler falan diyoruz ama 2023'lere doğru çok eski, dar, özgürlüklerden, çoğulculuktan, hukuk devletinden uzak bir cendere içinde gidiyoruz." ifadesini kullandı.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, sanata herkesin ulaşımını sağlamanın devletin asli görevleri arasında bulunduğunu belirterek, sanatın özel sektörün elinde rant kapısı olarak görülemeyeceğini vurguladı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye'nin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilmediğini savunarak, özellikle tanıtım ve pazarlamayla ilgili yeni politikalar geliştirilmesinin gereğine işaret etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu yazar, sanatçı ve aydınların bulunduğunu anımsatarak, bu kişilerin tutuksuz yargılanabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

AK Parti Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title