Haberler

2017 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK'ün 2017 bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK'ün 2017 bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, darbe teşebbüsünü yapanların, dini nasıl kullandığının sorgulanması gerektiğini söyledi.

"Yıllarca kurmaylık yapmış, profesör olmuş insanlar nasıl böyle hipnotize olabiliyor?" diye soran Günal, "Dindar nesil yetiştirilecek derken nasıl oldu da akıldan, mantıktan yoksun bir insanın sözüyle harakete geçti bu insanlar? Burada en büyük görev Diyanet İşleri Başkanlığına düşüyor. Dinin temeli ahlaktır. Ahlaki restorasyona ihtiyaç var. Herkes kendine göre din yorumu yaptı, herkes ayrı bir cemaat, tarikat oldu. Aslımıza dönmeye ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı, ülkenin büyük bir sıkıntıya gireceğini vurguladı. "Peki şimdi durum nedir? Darbe girişiminin başarılı olması durumundan çok farklı değil." görüşünü öne süren Kuşoğlu, "Türkiye'de sanki demokrasi askıya alınmış gibi. OHAL uzatıldı ve daha da uzatılması birileri tarafından isteniyor." dedi.

Darbe girişiminde bulunan örgütün, darbe yapabileceğini tahmin etmenin, herkes için zor olduğunu belirten Kuşoğlu, "Ancak bu örgütün gerçek İslam'ın dışında olduğunu anlamak için bu darbe girişiminin mi olması gerekiyordu? Demek ki Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuyla ilgili görevini yapmamış. 15 Temmuz'dan sonra Din Şurası'nda bu örgütle ilgili kararlar alınması anlaşılır değildir." diye konuştu.

"Bunu millete anlatamayız"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine giden süreçte ülke demokrasisindeki eksik ve gediklerin önemli yer tuttuğunu söyledi.

"Demokrasiyi 15 Temmuzlardan nasıl koruyacağız?" sorusunun sorulması gerektiğini ifade eden Bekaroğlu, "Demokrasimizin kalitesini artırmazsak, hukuk devleti olmazsak, adaleti ayağa kaldırmazsak bugünkünden çok daha kötü durumlara düşebiliriz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığına yönelik eleştirilerde bulunan Bekaroğlu, "Diyanetin ey ulu hocaları, bugüne kadar neredeydiniz. Şimdiye kadar FETÖ ile iç içe değil miydiniz? Hiç olmazsa çıkıp bir özeleştiri yapın. Bu örgütün darbe yapacağı benim aklımın ucundan geçmedi ama MİT neredeydi? Diyanet İşleri Başkanlığı neredeydi? Günaydın." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Türkiye'nin, FETÖ'nün tüm kalıntı ve tortularından arınmak zorunda olduğunu, MHP'nin buna tam destek vereceğini kaydetti.

Kalaycı, "Kendisi veya çocuğu FETÖ'nün okulunda okudu diye işten atılıyorsa, aynı durumdaki bakan ise yerinde duruyorsa bunu millete anlatamayız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Bekaroğlu Bülent Kuşoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title