Haberler

2014 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Yolsuzluk yapan varsa bunun hesabı hem bu dünyada hem öbür dünyada görülür"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yolsuzluk yapan varsa bunun hesabı hem bu dünyada hem öbür dünyada görülür" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 2012 Yılı Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarının 6. maddesi kabul edildi.

Maddeler üzerinde milletvekillerinin, İstanbul merkezli operasyonla ilgili sorularını yanıtlayan Eroğlu, şunları söyledi:

"İddianame bile hazır değil. Bu kişiler sanık bile değiller, iddianame ortaya çıksın, görelim. Tabii ki bir yolsuzluk varsa, ben de İSKİ skandalından sonra Genel Müdür olan biriyim. İSKİ skandalında 2,5 milyar dolar ödedik maalesef. Daha sonra Yuvacık Barajında 4,5 milyar dolar ödedik. Ben DSİ Genel Müdürü olduğum zaman 3.2 milyar giden paraları geri aldık. Elbette yolsuzluk yapan varsa bunun hesabı hem bu dünyada hem öbür dünyada görülür ama iddianame hazır değilken bu şekilde değerlendirmek yanlış."

Eroğlu, konuşmasına müdahale eden MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'a,  "Haddini bil" diye seslendi.

Yılmaz da söz alarak, "Ben yetimin hakkını koruyorum. Usulsüzlükleri dile getirmek haddini aşmak mı? Bu hadsizlikse buna devam edeceğim" dedi.

-"Yırtık ayakkabı"

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, bakanların istifa etmemiş olmasının "siyasi bir skandal olduğunu" savundu.

İçişleri Bakanı'nın oğlunun evinde yapılan aramanın "Bir bankaya operasyon görüntüsü gibi olduğunu" belirten Eryılmaz, "Gezi olaylarında ayakkabılarıyla camiye girildiğini söyleyenler o ayakkabıların kutularıyla malı götürüyorlarmış" dedi.

Eryılmaz, kürsüye getirdiği kutunun içinden yırtık bir ayakkabı çıkararak, "Başbakan delik ve yırtık ayakkabıyla siyasete girdiğini söylemişti ama şu an dünyanın en zengin başbakanlarından biri" diye konuştu.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bazı iddialar gündeme getirerek, Sayıştay raporlarına ilişkin eleştirilerde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Engin Alan'ın annesi, oğlunun acısına dayanamayarak rahatsızlandı ve iki aydır tedavi altındaydı. Bugün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

seyfettin yılmaz Veysel Eroğlu istanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title