Haberler

19 Yıl Sonra Büyük Coşku

Tunceli'ye 19 Yıl Sonra Giden İlk Cumhurbaşkanı Olan Abdullah Gül'ü Vatandaşlar Büyük Bir Coşkuyla Bağrına Bastı.

Tunceli’ye 19 yıl sonra giden ilk Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’ü vatandaşlar büyük bir coşkuyla bağrına bastı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN TUNCELİ ZİYARETİNDEN KARELER

MUNZUR ÇAYI'NDA BOMBA ARAMASI

Kendisini karşılayan vatandaşlarla ilgilenmeye çalışan Gül, “Her vatandaşımız bu ülkenin birinci sınıf ve asil vatandaşıdır” dedi. Gül, cemevinde semah izledi, valilik ve belediyeyi ziyaret etti, ancak hava şartları nedeniyle Munzur Vadisi’ne gidemedi.

CUMHURBAŞKANLARININ 19 yıldır gitmediği Tunceli’yi dün ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Farklı kültürler ülkemizin zenginliğidir. Her vatandaşımız bu ülkenin birinci sınıf ve asil vatandaşıdır” diye konuştu. Elazığ’a uçağı indikten sonra Tunceli’ye karayoluyla geçen Gül’e, Devlet Bakanı Faruk Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Özcan, Ak Parti milletvekilleri Necati Çetinkaya ve Reha Çamuroğlu, eşlik etti.

Gül valilikte yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tunceli’de olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Uzun aradan sonra Tunceli’ye gelen ilk Cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Türkiye, Almanya’dan sonra Avrupa’nın ikinci büyük ülkesidir. Tabii farklı kültürler olacaktır. Bu ülkemizin zenginliğidir. Her yerde yaşayan vatandaşlarımız bu ülkenin birinci sınıf ve asil vatandaşlarıdır. Kendine has kültür ve farklılıkları olan böyle bir kente gelmekten mutluyum.” Gül, hava şartları uygun olsaydı, Munzur Vadisi’ni görmek istediğini de söyledi.

Gül, Belediye Başkanı DTP´li Edibe Şahin’i ziyareti sırasında DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli adının Dersim olarak değiştirilmesini istedi. Gül’ün “Bu halkın talebi mi? Yoksa sadece sizin talebiniz mi?” sorusu üzerine görüşmede bulunanlar, kentte yaşayanların yüzde 90’ının Tunceli’nin adının değiştirilmesini istediğini söylediler. Bu sözler üzerine Gül sessiz kaldı. Görüşmede bulunan DTP’liler, Cem Vakfı Başkanı Prof.Dr. İzzettin Doğan’ın geziye katılmasını da eleştirdi.

Gül, Tunceli Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, üniversite rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ’un Tunceli halkıyla bütünleştiğini ve şehrin sorunlarına sahip çıktığını anlattı. “Herkesin Türkiye’yi imrenerek seyrettiğini” belirten Gül, “Avrupa’nın 6’ıncı büyük ekonomisiyiz. O yüzden bizden çok çekiniyorlar. Güçlü güvenlik güçleri, güçlü ekonomi olacak. Kendisine ve çevresine huzur verecektir bu ülke” diye konuştu. Gül, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, sorunu vardır. Türkiye’nin her tarafının sosyal, kültürel farklılıklarını kucaklayacağız. Düşünceleri karşılıklı saygı ortamında ifade etmek gerekir. Terör, bu süreci engelleyen birinci unsurdur.” dedi.

Gül’e semah

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün dünkü Tunceli ziyaretindeki en ilginç duraklardan biri Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi oldu. Gül ve bereberindekiler, yere bağdaş kurup, semah seyrettiler. Dernekte, Gül’ün onuruna dönülen semahı izlemesinin ardından Dernek Başkan Vekili Celal Karagöz, Gül’e bağlamanın küçüğü cura adı verilen bir saz hediye etti. Karagöz, Gül’e “Cemevinin ibadethane olarak kabulünü ve Alevi akademisi kurulmasını istiyoruz. Sizin yardımlarınızı bekliyoruz. Gerisi teferruattır” dedi. Gül, cemevi önünde bekleyen bir çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuk, “Munzur’a baraj yapılmasın, Munzur’a uzanan eller kırılsın” diye bağırınca Gül, “Sus yoksa fotoğraf çıkmaz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title