Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti.

Kerestecioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, gazeteciliğin, ne kadar zor ve keyifli bir meslek olduğunu bildiğini, haber yoksa halkın bilgi edinme hakkının ihlal edilmiş olacağını söyledi.

Herkesin gazetecilik mesleğinin yapılmasına tahammül etmesi gerektiğini vurgulayan Kerestecioğlu, "İfade özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına saygı gösterilmelidir. Gazetecilerin özgürce habere ulaşabilmesi ve ulaştığı haberlerin de sorgulanmadan, sadece gazeteci oldukları kabul edilerek mesleklerini icra etmelerine izin verilmesi gerekir. Bunlar aslında basit ve evrensel kural. Yeniden keşfetmemiz gereken şeyler değil. Sadece uymamız gereken kurallar." diye konuştu

Düşünce özgürlüğü ve bunu yayma hakkı sınırları ne kadar geniş olursa özgürlüklerin de o kadar geniş ve yerleşik olacağını ifade eden Kerestecioğlu, "Ben umutsuz değilim, bu günlere ulaşacağımıza inanıyorum." dedi.

Kerestecioğlu, gazeteci, akademisyen, yazar olan, kalemiyle iş yapanların tutuklu olmaması gerektiğini kaydetti.

PMD Başkanı Göksel Bozkurt da Türkiye'de darbelere karşı çıkmanın, demokrasiyi geliştirip yaşatmanın yolunun basın ve ifade özgürlüğünün sınırlarının genişletilmesinden geçtiğini söyledi. Bozkurt, PMD ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA / Politika

Filiz Kerestecioğlu Gazeteciler Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title