Haberler

10. Cumhurbaşkanı Sezer'den yıllar sonra gelen mesaj: Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü biliyoruz

Güncelleme:

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödülleri Töreni'ne katıldı. Yıllar sonra kameralar önüne geçen Sezer törende yaptığı konuşmada, "Atatürkçülük düşüncesinin iki temel nedeni var, hepimiz biliyoruz; akıl ve bilim. Bu iki ilkeden, hatta Atatürk demiştir, benim söylediklerimle bilim çelişirse bilimi yeğleyin. Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz" ifadesini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde, derneğin Kurucu Genel Başkanı "Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma ve 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödülleri Töreni" düzenlendi.

TÖRENE İSMET İNÖNÜ'NÜN KIZI DAHİL ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Törene, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Aksoy'un 31 Ocak 1990'da öldürüldüğünü anımsatarak, bu haftayı "Adalet ve Demokrasi Haftası" olarak kabul ettiklerini bildirdi.

"LAİK CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR OLACAK"

Aksoy'un, derneği kurmasından yaklaşık 8 ay sonra katledildiğini söyleyen Bozkurt, "Bu aziz millet, bu karanlığı mutlaka aydınlatacak, buna adım kadar eminim ve hiç kuşku duymuyorum; Mustafa Kemal Atatürk'ün Kemalist cumhuriyeti, laik cumhuriyeti ilelebet payidar olacak" diye konuştu.

UĞUR DÜNDAR DA "YILIN ATATÜRKÇÜLERİ" ARASINDA

Aksoy'un hayatının anlatıldığı kısa filmin izletilmesinin ardından "Yılın Atatürkçüsü" ödüllerine layık görülen isimler açıklandı. Basın alanında Uğur Dündar, edebiyat alanında Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, bilim ve sağlık alanında Prof. Dr. Ahmet Saltık ve sanat alanında Müjdat Gezen, "Yılın Atatürkçüleri" seçildi.

10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA

Törende ödülleri veren isim olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dikkat çeken bir de açıklama yaptı. Sezer, kısa açıklamasında "Atatürkçülük düşüncesinin iki temel nedeni var, hepimiz biliyoruz; akıl ve bilim. Bu iki ilkeden, hatta Atatürk demiştir, benim söylediklerimle bilim çelişirse bilimi yeğleyin. Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Necdet Sezer Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (37)

Hamit Gündoğdu:

Devlet adamı vasfına yakışır bir tavırla görevini ifa ettin. Dünyada gelişmiş ülke standartlarında görev yapan ülkemizden çıkan son Mohikan gibiydin. İnşallah senin gibi kurallara uyan birisi nasip olur ülkemize. Temiz geldin tertemiz görev yaptın ve aynı şekilde görevini tamamladın

90
263
yanıtYanıtla
Murat Aydın:

Hamit Gündoğdu: hadi ordan görevini hakkıyla yapmış

yanıt12
yanıt8
Ahmet AKGÜL:

Türkiyeye hiçbir faydan dokunmadı, önüne dosya gelince imzala yada veto et. tüm görevin buydu. şimdi Cumhurbaşkanı tüm sorumlulukları omzuna aldı. uyumuyor çalışıyor.

201
128
yanıtYanıtla
Mustafa Ünlüce:

Yine anayasa kitabını mi atacaksin birilerine

201
70
yanıtYanıtla
Fatih:

Hakeden olursa neden olmasın

yanıt31
yanıt90
Demir Acer :

Türkiye Cumhuriyeti tinde bunu algılayacak yüzde kaç kisi kaldı?

88
182
yanıtYanıtla
Metin Kuzucu:

senin döneminde TÜRKİYEM İN tam 7 yılı boşa geçti.artık sizin gibilere yeryok bu ülkede nokta.

166
71
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü biliyoruz da Türkiye Cumhuriyeti tinde bunu algilayan yüzde kaç kaldi!? Su anda beyin göçü çok moda acaba neden!!!?

67
148
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

ATATÜRKÇÜ düşünceye sahip olmayanlar ilk zorlukta ülkesini ülkesini terkeder,,,zoru başarmak diye bir kavramın olduğundan bile haberdar değildirler,,,onun için beyin göçüde olur ( menfaat ) göçüde olur,,,çoğu insan çok kazanma peşinde çünkü......

yanıt49
yanıt54
Arda Yıldız:

şuan ekonomik sıkıntılar var ama Tayyip Erdoğan sizden bin kat iyidir. aman aman geri durun sizden memlekete fayda gelmez.

140
71
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title