Haberler

Polisten, Yeni Evlilere Evlilik ve Güvenlik Semineri

Adana'da Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 'Sevgi Tohumları' projesi kapsamında ilçede yeni evli çiftlere evlilik ve güvenlik semineri verdi.

Adana'da Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, 'Sevgi Tohumları' projesi kapsamında ilçede yeni evli çiftlere evlilik ve güvenlik semineri verdi.

Kozan Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen seminere yeni evli çiftler katıldı. Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Ufuk Kestek, uygulama hakkında bilgi verdi. Kestek, Belediye, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte yürütülecek olan 'Sevgi Tohumları' projesi ile tüm aile bireylerinin, ailenin önemi, bireyler arası ve çocukla iletişim, duygu kontrolü konularında bilinçlenmelerinin sağlanarak, insanların güvenlik teşkilatları ile el ele vermesi halinde suç oranlarının ve mağduriyetlerinin önemli ölçüde azalmasının hedeflendiğini belirtti. Kestek, "Proje ile ülkemizin geleceği adına huzurlu ve güvenli bir toplumsal ortamın sağlanarak suçluların yaptıklarının yanlarına kar kalmaması, faili meçhul olayların minimum seviyeye çekilmesi ile aile bireylerine verilecek eğitimler neticesinde son zamanlarda toplumumuzda artış gösteren aile içi şiddet, özellikle kadına ve çocuğa yönelik şiddet olayları ile çocukların suça sürüklenmelerinin önlenmesi, özenle büyütülerek sevgiyle yetişen daha huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulması amaçlanmaktadır" dedi.

Yusuf Baysal Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Ercan Özdemir ise yeni evli çiftlere birbirlerine karşı anlayış göstermeleri konusunda önerilerde bulundu. İnsanlar arasında yaşanan temel sıkıntıların bedensel ve ruhsal iletişim kopukluklarından kaynaklandığını vurgulayan Özdemir, sevgi, huzur ve uzlaşının olduğu yuvalarda sağlıklı bireyler yetiştirmenin mümkün olduğuna dikkat çekti.

İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu ise daha önce Çocuk Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığını anımsatarak, çocuklarla empati kurmanın ve eğitimin önemi konusunda edindiği tecrübelerini aktardı. Doktor Hülya Özdemir seminerde korunma yöntemleri, hamilelikte dikkat edilmesi gereken kurallar ve evliliği etkileyen sağlık sorunlarına ilişkin bilgiler verdi.

Yeni evli çiftlere aile, iletişim, güvenlik ve sağlık eğitimi verilmeye devem edileceği bildirildi. - Adana / Kozan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ercan Özdemir Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title