Haberler

Polislerin "Resmi Belgede Sahtecilik" Davası

Bir şüpheliye ilişkin gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle iki polis memuru hakkında verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından davanın yeniden görülmesine başlandı Mahkeme heyeti, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sahtecilik yapıldığı öne sürülen ifade tutanaklarının yazıldığı bilgisayar ve harddisklere el konulmasına karar verdi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan bir süre sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle 2 polis memuru hakkında verilen cezanın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından davanın yeniden görülmesine başlandı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Soner Gündoğdu ve Salih Bahar ile Onur Yaser Can'ın ailesi katıldı.

Duruşmada, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin bozma ilamı okundu. Bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan sanıklar, bozma ilamına uyulmasını talep etti.

Duruşmada söz alan Onur Yaser Can'ın babası Mevlüt Can, polis memurlarının oğlunu karakola götürmeleriyle ilgili fotoğraf ve CD'yi delil olarak mahkemeye sunacaklarını belirterek, sanıklara ait telefon sinyal bilgileri ile sanıkların olay tarihindeki amiri ve memuru olan kişilerin telefon sinyal bilgilerinin tespitini talep etti.

Can ailesinin avukatı Ercan Kanar da Yargıtay'ın bozma ilamının gerekçesine katılmadıklarını ancak bozma ilamına uyulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin 15 Nisan 2014'teki bozma ilamına uyulmasına karar verdi. Heyet, bozma ilamında belirtildiği şekilde, yargılamaya konu belgede sahtecilik suçuyla ilgili ifade ve tutanakların yazıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde bulunan bilgisayar ve harddisklere el konulmasına hükmetti.

Müşteki ailenin soruşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan bir süre sonra intihar eden Onur Yaser Can'ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları öne sürülen 2 polis memuru hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 polis memurunun 2 yıl 6'şar ay hapisle cezalandırılmalarına karar vermişti. Yargıtay 11. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını usulden bozarak dosyayı mahkemeye göndermişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mevlüt Can Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title