Haberler

Polislerden Temizlik Görevlilerine Şüpheli Paket Eğitimi

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, temizlik görevlilerini terör olayları ve şüpheli paketlerle ilgili bilgilendirdi.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, temizlik görevlilerini terör olayları ve şüpheli paketlerle ilgili bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğündeki toplantıda çevre temizlik görevlilerine terör olayları, şüpheli oto, şüpheli şahıs, şüpheli paket ve hırsızlık olaylarıyla ilgili bilgi verdi.

Polis ekipleri, terk edilmiş veya bırakılmış gibi görünen valiz, çanta, el bagajı, poşet ve sırt çantası gibi eşyaların şüpheli paket olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ekipler, toplantıda, şunları kaydetti:

"Şüpheli paket olarak değerlendirdiğiniz bu gibi eşyalar için 155 Polis İmdat hattını arayın. Çevreki vatandaşları şüpheli paketlerden en az 100 metre uzakta tutmaya çalışın. Uzun süreli olarak aynı yerde ve gelişi güzel park edilmiş, araç yeni olduğu halde plakası eski görünen durumlarla karşılaştığınızda şüphe duyun. Herhangi bir aracın bir yerinden kablo ve benzeri bir maddenin sarktığının görülmesi, özellikle polis ve asker olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları önünde ve etrafında birden fazla kez dolaşılması gibi durumlarda araç şüpheli olarak değerlendirilmelidir. Kalabalığın arasına girmeye çalışan, huzursuz olduğu belli olan ve olağan dışı davranışlar sergileyen, sürekli kıyafetini kontrol eden ve üzerini yoklayan, mevsim şartları hilafına giyinen, kendisi zayıf olduğu halde göbekli veya hamile görünen ve hayatın normal akışına uymayan davranışlar sergileyen kişiler şüpheli şahıs olarak değerlendirilebilir."

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title