Haberler

Polise Psikiyatri Merkezi

Güncelleme:

Türkiye'nin tüm illerinde polis memurlarının tedavi olabileceği psikiyatri merkezleri açılacak.

Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik, Türkiye'nin tüm illerinde polis memurlarının tedavi olabileceği psikiyatri merkezleri açmayı planladıklarını söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, 12 Kasım 2012'de kurdukları Emniyet-Sen'in teşkilatlanma sürecini hızla gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Türkiye'nin ve Avrupa'nın en genç sendika kurucu başkanı" olduğunu anlatan Çelik, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında il ve ilçelerdeki temsilcilikleri belirlediklerini ifade etti.

Türkiye'de 254 bine yakın polisin bulunduğunu ve bunların çok ciddi sorunlarının olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Memurların bu sıkıntıları dile getirecekleri hiçbir platform yok. Bu sıkıntıları dile getirecek bir platformu sendika olarak düşündük ve kurmaya karar verdik. En fazla ölen, en fazla intihar eden, en fazla işten atılan, en fazla kendi kurumu ve devletle mahkemelik olan, kendi yönetmeliklerinin, müdürlüklerinin verdiği cezayı mahkemede bozduran bir meslek grubuyuz. Bunun gibi birlerce sorunun çözümü için Emniyet-Sen'i kurmak zorundaydık."

PSİKİYATRİ MERKEZLERİ AÇILACAK

Emniyet teşkilatındaki intiharlar ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye'de polislerin çok ciddi sorunları var. Yılda ortalama 62-63 polis intihar ediyor. Son yıllarda polis memurlarındaki intihar oranı artış göstermeye başladı. Sorunların çözümü için ciddi anlamda kanun düzenlemesi, polis memurlarının tedavi olabileceği psikiyatri merkezleri kurulması ve daha rahat bir çalışma ortamının sunulması gerekiyor. Yoksa intiharlar her gün devam edecek. Artık intiharlar polis memurları seviyesinden çıkıp üst derece rütbelilerin arasına da girmeye başladı."

Çelik, teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıktan sonra bu konuyu detaylı bir şekilde ele alacaklarını ifade ederek, "Türkiye'nin tüm illerinde polislere yönelik psikiyatri merkezleri açmayı planlıyoruz" dedi.

"ADALET İSTİYORUZ"

En büyük sorunlarının "adaletsizlik" olduğunu savunan Çelik, " Şırnak'ta çalışan birisi de, Malatya, Sivas veya Rize'de çalışan birisi de şark hizmeti yapıyor sayılıyor. Bu adaletsizliğin bitmesini istiyoruz. Şırnak'ta, Hakkari'de de mutlaka polis olmalı, ama Şırnak ile Sivas aynı seviyede tutulmamalı. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'de 254 bine yakın polisin bulunduğunu belirten Çelik, şuana kadar 4 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.

Çelik, gelişmiş ülkelerin tamamında polis sendikalarını bulunduğunu anlatarak, Avrupa'da polis sendikası olmayan hiçbir ülke olmadığını, ABD'de ise 51 polis sendikası olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Şırnak Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title