Haberler

Polis Servis Aracına Saldırı Davasında Karar

Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği saldırıyla ilgili dosyası ayrılan tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada karar verildi Sanıklardan Ramazan Benice, Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram, 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile 375'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis memuru ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği saldırıyla ilgili dosyası ayrılan tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada karar verildi. Sanıklardan Ramazan Benice, Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram, 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile 375'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram hazır bulundu. Tutuklu sanık Ramazan Benice ise duruşmaya bulunduğu Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada, sanıklar ve avukatları, savunma hazırlamak için mahkemeden süre talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, avukatların söz konusu talebini reddetti.

Sanıklardan Ramazan Benice, avukatı olmadığı için savunma yapmayacağını belirtti.

Kararını açıklamak için duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, sanıklardan Ramazan Benice, Neytullah Bayram ve Murat Yildeniz'i "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", polis memurları Adem Seyfioğlu, Vedat Ulu, Ahmet Kılıçarslan, Duran Karabuğaş ve Ramazan Tavşancı'yı kasten öldürdükleri ve "Devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya çalıştıkları" gerekçesiyle 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile görevli 25 polis memurunu kasten öldürmeye teşebbüs suçundan da 375'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme sanıklar Ramazan Benice ve Neytullah Bayram'a ayrıca "Vahim nitelikte kalaşnikof silah bulundurmak" suçundan da 9'ar yıl hapis ve 120 bin lira adli para cezası verdi.

Heyet, daha önceki duruşmalarda sanıklar Ali Nergiz ve Halis Yıldeniz'i aynı suçlardan 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile 375'er yıl hapis cezasına çarptırmış, sanık Mevlüt Özbey'i ise "silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırmıştı.

Sanıklardan İhsan Bayram, Bayram Engin, Kamile Bayram, Refika Nergiz, Maşallah Yıldeniz, Şevki Yıldeniz, Emiş Bayram ve Arap Yıldeniz hakkında da oy çokluğuyla beraat karar vermişti.

Diyarbakır-Silvan karayolunda 8 Ekim 2008'de polis servis aracına düzenlenen saldırıda 4'ü polis memuru 5 kişi şehit edilmiş, 25 kişi yaralanmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title