Haberler

Plaj Taşları ve Deniz Kabukluları Tablo Oldu

Bodrum'da bir sitenin bekçisi Mevlüt Çıraroğlu'nun deniz taşları ve kabukluları gibi doğal malzemelerden yaptığı tablolar büyük beğeni topluyor.

Bodrum'da bir sitenin bekçisi Mevlüt Çıraroğlu'nun deniz taşları ve kabukluları gibi doğal malzemelerden yaptığı tablolar büyük beğeni topluyor.

Torba mahallesindeki Mavi Evler sitesinin bekçiliğini ve bahçıvanlığını yapan evli ve bir çocuk babası 39 yaşındaki Mevlüt çırakoğlu, iki yıldır eşi 32 yaşındaki Gülay Çırakoğlu ile deniz kenarından topladığı plaj taşları, çakıl taşları, kurumuş deniz kabukluları, ağaç dalları, kabuk ve yaprakları kullanarak tablo yapmaya başladı. Birbirinden güzel tablolar, görenleri şaşkına çeviriyor.

ESKİ TÜRKİYE GÜZELİNDEN DESTEK

Bugüne kadar sergi açmayan Çıraroğlu'na sitenin yöneticiliğini yapan eski Türkiye Güzeli Yıldız Mavitan'dan destek geldi. ABD'de sergi açması için çevresini kullanan Mavitan, "Mevlüt ile yaklaşık 20 yıldır birlikteyiz. Böyle bir yeteneği olduğunu yeni keşfettik, inanılmaz eserler üretiyor. Bu eserlerin sadece Türkiye'de değil yurt dışında da tanıtılmasına karar verdik. Birçok sanatçıdan övgü dolu sözler aldı. Sitenin bir köşesinde oluşturduğu minik bir galeriyi birlikte daha büyük eserlerin ortaya çıkması daha büyük bir atölyeye dönüştüreceğiz. Ama önce bu eserleri Ekim ayında işadamı kardeşim Hakan Altunbaş'ın aracılığı ve benim de desteğimle ABD'de sergileyeceğiz" dedi.

ÜRÜNLER 5 YILDIZLI OTELLLERDE SATILIYOR

Eserlerinin Bodrum'da beş yıldızlı otellerde satışa sunulmaya başladığını belirten Çırakoğlu, "Yaklaşık iki yıl önce eşimle plaj taşlarını ve yengeç, ıstakoz, denizyıldızı gibi deniz kabuklularının ölülerini toplayarak hobi olarak başladığım eserlerimi görüp beğenenler satın almayı teklif edince önce 'hayır' dedim. Ancak ikna olup yapmaya ve geliştirmeye başladım. Şu anda beş yıldızlı tatil köylerinde eserlerim satılıyor büyük rağbet var. Henüz Bodrum'da tek bir sergi bile açmadım. Ama ABD'de yaşayan ve eserlerimi gören Türk işadamı Hakan Altunbaş eserlerimin ABD'de mutlaka tanıtılması gerektiğini söyledi. Ben de kabul ettim. Önümüzdeki Ekim-Kasım ayında sanırım eserlerimi ABD'ye götüreceğiz. Amacım doğanın bize verdiği güzelliklerin farkına vararak koruma bilincini geliştirmek, beni destekleyen site yöneticim Yıldız Hanım'ın da bugünlere gelmemde çok büyük katkısı oldu" dedi.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bodrum Gülay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title